10 Temmuz 2014 Perşembe

PATLICAN TAÇLI. YOĞURTLU BULGUR













                                                Olcay'ın yapmış olduğu tarif

PATLICAN TAÇLI YOĞURTLU BULGUR

MALZEMELER

  • 2 adet patlıcan
  • 1 su bardağı dolusu ince bulgur
  • 1 su bardağı dolusu yoğurt
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 küçük paket haşlanmış mısır taneleri
  • 3 adet kırmızı biber
  • 4 adet kornişon turşu
  • 2 dal taze soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz
YAPILIŞI
  1. Bulguru yoğurt ve su ile karıştırınız
  2. Üstünü streç film ile kapatıp 1 gece buzdolabında bekletiniz
  3. Patlıcanları  verevine kestikten sonra tuzlu suda bekletiniz
  4. Tuzlu suda 15 dakika bekletilen patlıcanları kağıt havlu ile kuruladıktan sonra kızartınız .( ben dilimli patlıcanların üzerine zeytinyağı sürüp 220 derece fırında 20 dakika kızarttım )
  5. Fazla yağını kağıt havlu serdiğiniz tabakda bekletiniz
  6. Kelepçeli kek kalıbının kenarlarına patlıcanları birbiri üstüne gelecek şekilde yatay sıralayınız
  7. Kırmızı biberlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayınız
  8. Maydanoz ve soğanları incecik doğrayınız
  9. Sarımsakları rendeleyiniz
  10. Kornişon turşuyu küp şeklinde doğrayınız
  11. Buzdolabından çıkardığınız yoğurtlu bulgura mayonez,tuz ve hazırladığınız tüm malzemelerle beraber mısırıda katıp karıştırınız
  12. Sıraladığınız patlıcanların ortasına sıkı bir şekilde boşaltınız
  13. Bir kaç saat buzdolabında beklettikten sonra üzerine kırmızı toz biberle süsleyiniz.servis yapınız
PÜF
Bulgurun yoğurtla iyi yumuşaması gerekli suyu az gelirse ekleyiniz

NOT
Samsunlu öğretmen arkadaşlar günümüzde Olcay arkadaşımız yapmıştı lezzetini ve görünümünü çok beğendim.Ellerine sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder