28 Ağustos 2014 Perşembe

YEŞİL MERCİMEKLİ PİRİNÇ PİLAVI


MALZEMELER

  • 1 çay bardağı dolusu haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 su bardağı dolusu pilavlık pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
YAPILIŞI
  1. Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağı alıp içerisine yıkanıp süzülen pirinci ekledikten sonra 5 dakika kavurunuz
  2. İçerisine haşlanmış yeşil mercimeği  ve 3 su bardağı kaynar su ile tuzunu ekleyiniz
  3. Kısık ateşde ağzı kapalı olarak 20 dakika pişiriniz
  4. Ocağın altını kapattıktan sonra demlenmesi için 15 dakika bekleyiniz
  5. Ayran veya cacık ile servis ediniz.
  6. AFİYET OLSUN
PÜF
Pilav 19 dakikada pişer.Piştikten sonra karıştırınız.Kapak ile tencere arasına kağıt havlu koyup dinlendiriniz
NOT
Yazın öğle yemeği olarak bol salata ve ayran ile beraber servis yapınız.Olmazsa olmaz karpuz çok yakışır.Ben yanında et yerine ayranı tercih ediyorum.Zira pirinçin kan şekerini dengelemesi için ayran içmek gerekiyor.