8 Kasım 2014 Cumartesi

TERBİYELİ TAVUK SUYU ÇORBASI

Şu aralar pastırma sıcaklarını yaşamış olsak da akşamları sıcacık bir çorba ile içimiz ısınıyor.Nezle grip olduğumuzda aklımıza gelen tavuk suyu çorba her derde deva gb.Benimde çok sevdiğim bu çorbanın tarifini sizlerle paylaşmak istedim.




MALZEMELER

  • 1/2 adet organik tavuk göğsü
  • 1 /2 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 5 adet tane karabiber
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
  1. Tavuk göğsünü yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayınız.
  2. Beş su bardağı suyu tencereye alınız.İçerisine tavuk etini,tane karabiberi ve deniz tuzunu ekledikten sonra 20 dakika pişiriniz.( önce harlı ateşde,kaynayıp buhar çıkmaya başlayınca kısık ateşde 20 dakika )
  3. Arpa şehriyeyi içine attıktan sonra 10 dakika daha pişiriniz
  4. Bir kase içerisinde yumurta sarısı ile limon suyunu çatalla çırpınız.
  5. Arpa şehriyeler piştikten sonra yavaş bir şekilde karıştırarak sosu ekleyiniz.5 dakika sonra ocağı kapatınız.
  6. Çorba 10 dakika dinlendikten sonra servis yapınız
  7. Soğuk kış aylarında sıcacık, içinizi ısıtsın
  8. AFİYET OLSUN
PÜF
Pişirme süreleri,çelik tencerede ve ağzı sık açılmadan verilmiştir.Su ve arpa şehriyenin ölçüsü aynı bardakla yapılmalıdır.
NOT
Organik tavuk etlerini büyük marketlerden bulabilirsiniz.Tavuk etinin içerisine kereviz sapı , havuç ve patates ekleyebilirsiniz. ( küp doğranmış ) Çok şifalı bir çorba olur.