18 Şubat 2015 Çarşamba

PIRASA KAVURMASI

Çok lezzetli bir atıştırmalık olan pırasa kavurmasını ekmek üzerinde servis yapabilirsiniz.Özellikle pazar günü kahvaltılarında içerisine yumurta kırarak pişirirseniz çok lezzetli olduğunu farkedeceksiniz


Pırasaları incecik halka şeklinde doğrayınız





Ben pırasa kavurmasını, yanında tam buğday ekmeği ile servis yaptım.
MALZEMELER

  • 1/2 kg pırasa
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • karabiber,tuz ( damak tadınıza göre )
YAPILIŞI
  1. Pırasaları bol suda yıkadıktan sonra incecik doğrayınız
  2. Biberlerin çekirdeklerini aldıktan sonra incecik doğrayınız
  3. Kuru soğanları jülyen ( yarım ay şeklinde ) doğrayınız
  4. Sarımsakları incecik kıyınız
  5. Geniş bir tavada yağ ile soğanı kavurunuz.İçerisine sarımsak ve biberleride ekleyip kavurduktan sonra pırasalarla kavurmaya devam ediniz.
  6. Pırasaları ekledikten sonra 10 dakika kavurmaya devam ediniz.Karabiber ve tuzunu ekleyiniz.
  7. Suyu kalmayınca ağzını kapatıp 20 dakika dinlendiriniz.Sıcak veya soğuk olarak servis yapınız
PÜF
Pırasalar ince doğranırsa çabuk pişerler
NOT
Yanında köy ekmeği veya tam buğday ekmeği ile servis yapınız.

1 yorum: