4 Şubat 2017 Cumartesi

MISIR EKMEĞİ

Hamsinin yanında olmazsa olmazlardandır mısır ekmeği,Ben fırınlarda satılan mısır ekmeğini sevmiyorum.İnce  olan ve sıcak mısır ekmeği her zaman tercihimdir.








MALZEMELER

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı buğday unu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yoğurmak için sıcak su
YAPILIŞI
  1. Malzemelerin hepsini yoğurma kabına alınız.
  2. Yavaş yavaş sıcak su ekleyerek hamuru kaşıkla karıştırarak hazırlayınız.
  3. Cıvık hamur  kıvamında hazırlanan karışımı yağlanmış borcama yayınız.
  4. Ekmek hamurunu yarım saat dinlendiriniz.
  5. Önceden 200 derece ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.
  6. Balıkların yanında afiyetle tüketiniz.
PÜF
Mısır ekmeği sıcak su ile yoğurulmalıdır.
NOT
Rahmetli anneciğim bir kase yoğurdun içerisine mısır ekmeğini doğrar yerdi.Onun için ana yemek gibiydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder