Hamsinin yanında olmazsa olmazlardandır mısır ekmeği,Ben fırınlarda satılan mısır ekmeğini sevmiyorum.İnce olan ve sıcak mısır ekmeği her zaman tercihimdir.
MALZEMELER
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı buğday unu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yoğurmak için sıcak su
YAPILIŞI
- Malzemelerin hepsini yoğurma kabına alınız.
- Yavaş yavaş sıcak su ekleyerek hamuru kaşıkla karıştırarak hazırlayınız.
- Cıvık hamur kıvamında hazırlanan karışımı yağlanmış borcama yayınız.
- Ekmek hamurunu yarım saat dinlendiriniz.
- Önceden 200 derece ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.
- Balıkların yanında afiyetle tüketiniz.
PÜF
Mısır ekmeği sıcak su ile yoğurulmalıdır.
NOT
Rahmetli anneciğim bir kase yoğurdun içerisine mısır ekmeğini doğrar yerdi.Onun için ana yemek gibiydi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder