14 Nisan 2017 Cuma

BADEMLİ TAVUKLU PİLAV

Kütahya'dan her hafta okula süt ve yumurta geliyor.Bu hafta köy piliçi istedim.Düdüklü de 1 saat de pişti evi şahane bir koku aldı.Tavuklu pilavı çocukluğumdan beri çok severim.Güzel lezzeti yapmak için mutfağa girdim.
 Yanında cacık ve zeytinyağlı enginarla beraber güzel akşam yemeği mönüsü oldu.
 2 su bardağı pilavlık pirinci üzerini geçecek şekilde sıcak su ile ıslatınız
 3 su bardağı dolusu sıcak tavuk suyunu süzünüz
 Pilav tenceresinde 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı nda soyulmuş bademleri kavurunuz
 Suyu süzülen pirinçleri de 5 dakika kavurunuz
 İçerisine tavuk suyunu ve tuzunu ekleyip kısık ateşde 20 dakika pişiriniz.
Pilav pişip altını kapattıktan sonra üzerini mutfak havlusu ile kapatıp 15 dakika dinlendiriniz.
Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
NOT:
Tavuk suyu yağlı olduğu için içerisine fazla yağ eklemedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder