MALZEMELER
- 500 g dana bonfile
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil dolmalık biber
- 2 adet sarı dolmalık biber(ben de olmadığı için kullanmadım)
- Zeytinyağı,Tuz,karabiber
YAPILIŞI
- Bonfileyi bir gün önce tuz,karabiber,zeytinyağı ile terbiye ediniz.
- Ertesi gün dinlenen bonfile Julien dilimleyiniz.
- Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip etleri kızgın ateşde mühürleyiniz.
- Başka bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağında Julien doğranmış soğan ve biberleri kızgın yağda soteleyiniz.
- Lavas ekmegiyle beraber et ve sebzeleri servis yapınız.
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
NOT:
Fajita bir Meksika yemeği dir.Yanında domates ,soğan salatası,sarımsaklı süzme yoğurt ve avokado püresi ile servis yapınız.Bu garniturlere "salsa" denir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder