10 Ekim 2018 Çarşamba

ET FAJİTA

Sevgili yeğenim geldiğinde yaptım.O hafta lazanya,fajita ve Mücver yapmıştım.Canocuğum çok beğendi.Afiyet olsun.




MALZEMELER

  • 500 g dana bonfile
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil dolmalık biber
  • 2 adet sarı dolmalık biber(ben de olmadığı için kullanmadım)
  • Zeytinyağı,Tuz,karabiber
YAPILIŞI
  1. Bonfileyi bir gün önce tuz,karabiber,zeytinyağı ile terbiye ediniz.
  2. Ertesi gün dinlenen bonfile Julien dilimleyiniz.
  3. Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip etleri kızgın ateşde mühürleyiniz.
  4. Başka bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağında Julien doğranmış soğan ve biberleri kızgın yağda soteleyiniz.
  5. Lavas ekmegiyle beraber et ve sebzeleri servis yapınız.
  6. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
NOT:
Fajita bir Meksika yemeği dir.Yanında domates ,soğan salatası,sarımsaklı süzme yoğurt ve avokado püresi ile servis yapınız.Bu garniturlere "salsa" denir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder