MALZEMELER
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı süt
- 40 gr tereyağı
- 80 g bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı kakao
- 6 adet çay fincanı veya 5 adet sufle kabı
- Sıcak su
YAPILIŞI
- Geniş kapaklı tavaya biraz su koyup kaynatınız.Kapağı açık olarak
- Derin bir kaba süt ve tereyağını beraber kaynatınız.Sonra içerisinde çikolatayi eritiniz(ocağı kapattıktan sonra)
- Yumurta aklarini bir tutam tuzla kar gibi olana kadar çırpınız
- Soğuyan süte un ,şeker ve kakao ile yumurta sarısını ekleyiniz
- Yavaş yavaş çırpılmış yumurta akınıda ekleyiniz
- Yağ sürülmüş sufle kabı yada fincanın yarısına kadar karışımı doldurunuz.
- Bir parmak kaynar su bulunan tencereye yerleştirilir.
- Kapağına mutfak bezi sarıp üzerini kapatınız.İçerisine su damlamasin diye
- 3,5 dakika sonra alıp servis yapınız.İçi akışkan olarak
- Eger 6 dakika tutulurlarsa güzel bir browni olarak servis yapabilirsiniz.
- Serviste üzerine pudra şekeri dökünüz.Kaymak yada dondurma ile de servis yapabilirsiniz.
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder