26 Mayıs 2024 Pazar

BODRUM BEGONVİL LİKÖRÜ

 Merhabalar sevgili takipçilerim.

Bodrum’da olup da begonvil likörü denemeden olmazdı.Balkon kenarlarını süsleyen begonvillerle hemen yapılıp bir kaç saatte içilebilen bir lezzetde…

Rengi şahane kokusuz bir likör oluyor.Ben içerisine şeker olarak çilek reçeli ile tadlandırınca kokteyl tadında oldu.Gelincik ve kaktüs meyvesi liköründen sonra ,Bodrum begonvil likörüm hazır.4 gün sonra içilebilir kıvamda oldu.Gelelim tarife,balkon  kenarındaki begonvilden bir tutam kopardım.Bol suda yıkayıp süzgece alalım.


Yaptığım likörü ,Dün gece sevgili yazlık komşumuz

Gizem &Yiğit ve Duru ‘nun mangal partisine götürdük. Nazik davetlerine çok teşekkür ederiz.Evlerinde güle güle otursunlar 🧿






MALZEMELER

  • 1 kase dolusu begonvil çiçeği
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çorba kaşığı çilek reçeli (Benim yaptığım Gümüşlük çileği) yada bir çay bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı votka
  • 2 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
  1. Bol suda yıkanıp süzgece alınan begonvil çiçeklerini derin bir kapta sıcak suda 1 saat bekletelim
  2. Süzdükten sonra cam şişeye alalıım.
  3. İçerisine 2 su bardağı oda sıcaklığında su ekleyelim
  4. İçerisine çilek reçeli ve limon suyu ekleyelim.Karıştırdıktan sonra tekrar süzelim.
  5. İçerisine alkolüde ekleyip tekrar karıştıralım.
  6. Ağzını kapatıp Bir gece bekletelim.
  7. Sonra buzdolabında soğuduktan sonra kahve yanında yada shout olarak  servis edelim.
  8. Sevdiklerinizle beraber yaz akşamlarının tadını çıkarın
NOT: İçerisine alkol eklenilmezse yaz içeçeği olarak da çok güzel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder