Bu sene çok yaptığım bir kurabiye
Rahmetli kızkardeşim seneler önce yapmıştı.Ağızda dağılan kıyır kıyır kurabiye nin tarifini yazmıştım.Ama kardeşimin vefatından 15 yıl geçtikten sonra bu sene komşularım ve arkadaşlarıma sıklıkla yaptım.Yapımı çok kolay görünüşü sizi korkutmasın.
Şimdi tarif zamanı
MALZEMELER
- 125 g oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yada 2,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
- Mutfak robotuna,yada derin kapta yumurta ,tereyağı,sıvıyağ,pudra şekeri ve vanilyayı alıp karıştırınız
- İçerisine 2 su bardağı un,mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyip tekrar toparlanana kadar karıştırınız.Toparlanmazsa yavaş yavaş un ekleyiniz.
- Hamurun üzerini kapatıp buzdolabında 10 dakika bekletiniz
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine ,hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayınız.
- Tepsiye aralıklı yerleştiriniz.
- Kakaoyu bir çay tabağına koyunuz
- Şişe kapağını kakaoya batırıp hamur yuvarlaklarına hafifçe bastırınız.Her yuvarlağa bu işlemi uygulayınız
- 170 derece önceden ısıtılan fırında 15 dakika pişiriniz.Mantarlar kızarmayacak ama altları hafif pembeleşince fırından alınız
- Soğuduktan sonra servis yapınız.
- Sevdiklerinizle beraber,hoş sohbetler eşliğinde ,çay yanında tadına tad katınız .
Not:Eğer kıyır kıyır olmasını isterseniz sıvı yağ eklemeyiniz
Ağzı kapaklı kapta bir kaç gün muhafaza edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder