30 Nisan 2014 Çarşamba

ELMALI TART


                                                                     
                                                                    ELMALI TART
MALZEMELER

  • 150 gr tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 3 Adet elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yk toz şeker
  • Üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI
  1. Derin bir cam kabın içerisine yumurta , tereyağı ve yoğurt konulup iyice elle karıştırılır(eldiven kullanırsanız rahatlıkla çalışırsınız.)
  2.  İçerisine un , pudra şekeri vanilya ve kabartma tozu eklenir.
  3. Yavaş hareketlerle yoğurulur.( hamur kıvamı , kulak memesi yumuşaklığından daha sert olmalıdır.gerekirse un ekleyebilirsiniz.
  4. Hamur dinlenmesi için üzeri kapatılıp buzdolabında 15 dakika bekletilmelidir.
  5. Bu arada elmaların kabukları soyulduktan sonra 4 parçaya bölünür.Yarım ay şeklinde ince ince dilimlenir.Kararmamaları için  limonlu su içerisinde bekletilir( 1 limon ,1 su bardağı su ile sulandırılarak hazırlanmalıdır) Veya elmaları soyduktan sonra rendeleyiniz.Ocakta toz şeker ve tarçınla beraber suyu çekene kadar pişiriniz.
  6. Dinlenen hamur yuvarlak bir borcama elle yerleştirilir.Kenarları 1 parmak yükseltilir
  7. Hamur çatalla delinir
  8. Hazırlanan elmalar kenardan başlayarak sıkı bir şekilde sıralanır.(Hamurun üzeri kapanacak şekilde )
  9. Üzerine toz şeker ve tarçın serpiştirilir.
  10. Veya pişen elmaları hamurun üzerine kaşıkla yayarsanız.Fırında pişirdikten sonra üzerine pudra şekeri eklersiniz.
  11. 180 derece ayarladığınız fırında kenarları hafif pembeleşince alınmalıdır.( fırını önceden ısıtmayınız.)
  12. Fırından çıkarıp ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri ekebilirsiniz.
NOT
Ben tartı elmaları dilimleyerek yapıyorum.Bu ölçüde elma yerine armut kullanırsanız armutlu tart yaparsınız.
SEVDİKLERİNİZLE BERABER AFİYET OLSUN