ELMALI TART
MALZEMELER
- 150 gr tereyağı
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- 3 Adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yk toz şeker
- Üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI
- Derin bir cam kabın içerisine yumurta , tereyağı ve yoğurt konulup iyice elle karıştırılır(eldiven kullanırsanız rahatlıkla çalışırsınız.)
- İçerisine un , pudra şekeri vanilya ve kabartma tozu eklenir.
- Yavaş hareketlerle yoğurulur.( hamur kıvamı , kulak memesi yumuşaklığından daha sert olmalıdır.gerekirse un ekleyebilirsiniz.
- Hamur dinlenmesi için üzeri kapatılıp buzdolabında 15 dakika bekletilmelidir.
- Bu arada elmaların kabukları soyulduktan sonra 4 parçaya bölünür.Yarım ay şeklinde ince ince dilimlenir.Kararmamaları için limonlu su içerisinde bekletilir( 1 limon ,1 su bardağı su ile sulandırılarak hazırlanmalıdır) Veya elmaları soyduktan sonra rendeleyiniz.Ocakta toz şeker ve tarçınla beraber suyu çekene kadar pişiriniz.
- Dinlenen hamur yuvarlak bir borcama elle yerleştirilir.Kenarları 1 parmak yükseltilir
- Hamur çatalla delinir
- Hazırlanan elmalar kenardan başlayarak sıkı bir şekilde sıralanır.(Hamurun üzeri kapanacak şekilde )
- Üzerine toz şeker ve tarçın serpiştirilir.
- Veya pişen elmaları hamurun üzerine kaşıkla yayarsanız.Fırında pişirdikten sonra üzerine pudra şekeri eklersiniz.
- 180 derece ayarladığınız fırında kenarları hafif pembeleşince alınmalıdır.( fırını önceden ısıtmayınız.)
- Fırından çıkarıp ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri ekebilirsiniz.
NOT
Ben tartı elmaları dilimleyerek yapıyorum.Bu ölçüde elma yerine armut kullanırsanız armutlu tart yaparsınız.
SEVDİKLERİNİZLE BERABER AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder