1 Mayıs 2014 Perşembe

KEŞLİ CEVİZLİ SİNOP MANTISI


                                                       
                                                          KEŞLİ CEVİZLİ MANTI
MALZEMELER

  • 1 Kg kıymalı mantı( üçgen şekilli)
  • 1 Çay bardağı keş rendesi ( keş,ayrandan yapılan çökeleğin sıkıştırılıp kurutulması ile elde ediliyor.Bolu yöresinde satılıyor)
  • 1 Çay bardağı ceviz (iri kıyılmış)
  • 2 yk tereyağı
YAPILIŞI
  1. Tencerede su kaynatılır
  2. İçerisine tuz atılır
  3. Mantılar içine atılır
  4. Pişen mantılar süzülür
  5. Keş ile ceviz içi bir kasede karıştırılır.
  6. Tereyağı eritilir.
  7. Pişen mantiların yarısı servis tabağına alınır üzerine tereyağı ve keşli karışımın yarısı konur.
  8. Diğer mantıda üzerine konur.Keşli karışım ve tereyağıda üzerine serpiştirilir.
NOT
Bu mantı Sinop da elle açılarak yapılır.2 cm karelerin içerisine kıyma soğan karışımı konur.Önce üçgen katlanır.Sonra üçgenin iki ucu birleştirilip iki elinizle iki ucu yukarıya döndürülür.Hamur fötr şekli alır.Siz üçgende bırakabilirsiniz.Denemenizi tavsiye ederim