1 Mayıs 2014 Perşembe

EKŞİLİ NOHUTLU PIRASA


                                                               EKŞİLİ PIRASA
MALZEMELER

  • 1Kg pırasa
  • 1 yk domates salçası
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 limon suyu,
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz ,pul biber
YAPILIŞI
  1. Pırasalar ayıklanıp yıkandıktan sonra , 2 parmak uzunluğunda doğranır.
  2. Soğanlar yemeklik doğranır.Yağla kavrulur.,
  3. İçerisine domates salçası ve pırasalar eklenir
  4. Haşlanmış nohut,tuz ,limon suyu ve pul biber eklenir.Ve karıştırılır
  5. Üzerine 1 su bardağı su eklenir.
  6. Harlı ateşde buhar çıkana kadar pişirildikten sonra ocağın altı kısılır 15 dakika sonra kapatılır.
NOT
Yemeğin pişme süresi çelik tencere için verilmiştir.

3 yorum:

  1. Semihalciğim pırasayı hiç nohutlu yememiştim mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil