MALZEMELER
- 1Kg pırasa
- 1 yk domates salçası
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 limon suyu,
- 1 orta boy soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz ,pul biber
YAPILIŞI
- Pırasalar ayıklanıp yıkandıktan sonra , 2 parmak uzunluğunda doğranır.
- Soğanlar yemeklik doğranır.Yağla kavrulur.,
- İçerisine domates salçası ve pırasalar eklenir
- Haşlanmış nohut,tuz ,limon suyu ve pul biber eklenir.Ve karıştırılır
- Üzerine 1 su bardağı su eklenir.
- Harlı ateşde buhar çıkana kadar pişirildikten sonra ocağın altı kısılır 15 dakika sonra kapatılır.
NOT
Yemeğin pişme süresi çelik tencere için verilmiştir.
Semihalciğim pırasayı hiç nohutlu yememiştim mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSildenemelisin çok lezzetli oluyor
Sil