3 Mayıs 2014 Cumartesi

PRATİK TAVUKLU MİLFÖY KASELERİ


                                                     TAVUKLU MİLFÖY KASELERİ
MALZEMELER

  • 500 gr tavuk kalça ( benim tercihim,siz göğüs etiylede yapabilirsiniz
  • 10 adet tereyağlı milföy
  • 4 adet domates rendesi
  • tuz ,kekik,karabiber,
YAPILIŞI
  1. Milföyleri ,Orta boy ısıya dayanıklı kaselerin tersine, kapatarak 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriniz.( ben muflin kabının içine sererek pişirdim)
  2. Tavuk etlerini kuş başı doğrayınız.
  3. Teflon tavada yağsız soteleyiniz.Domates rendelerini ilave ediniz.
  4. Ağzını kapatarak 10 dakika kısık ateşte pişiriniz.  
  5. Suyu çekilip pişen etlere baharatlarını ekleyip ocağın altını kapatınız.
  6. Ilınan hamurların içine etleri doldurunuz
  7. Servis tabağını maydanozla süsleyip servis yapanız.
  8. AFİYET OLSUN
NOT
Bu tarifte yağ kullanmadım.Milföy hamuru ve etlerin yağı yeterli oluyor.Hamur kalıplarını bir gün önce hazırlarsanız.Etleri pişirip içine yerleştirip servis öncesi 10 dakika 150 derecelik fırında ısıtabilirsiniz.