KOLAY VİŞNELİ CHEESECAKE
MALZEMELER
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 2 yk tereyağı
- 2 yumurta
- 250 g tuzsuz lor peyniri
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yk un
- 1 kase ayıklanmış vişne
- 2 yk nişasta
YAPILIŞI
- Bisküviler robot da erimiş tereyağı ile beraber un haline gelene kadar karıştırılır
- Yuvarlak kelepçeli kalıbın altına pişirme kağıdı taban ölçüsünde kesilip yerleştirilir
- Kalıbınız yoksa borcamda olabilir
- Çekilen bisküviler yemek kaşığın tersi ile sıkıştırılarak kalıba yerleştirilir.
- Lor peyniri, yoğurt,yumurta,şeker ve un robot da iyice karıştırılır
- Karışım bisküvilerin üstüne boşaltılır
- Önceden 180 derecede ısıtılan fırında pişirilir.(20 dakika )
- Soğuduktan sonra
- Vişneler 1 su bardağı su ve 2 yk şeker ile beraber kaynatılır.
- 2 yk nişasta 3 yk su ile bardakta eritilir.
- Kaynayan vişnelere karıştırılıp ocağın altı kapatılır.
- Hazırlanan sos hemen pişen kekin üzerine dökülür.
- Buzdolapta 6 saat bekledikten sonra servise hazırdır.
- AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder