25 Nisan 2014 Cuma

KOLAY VİŞNELİ CHEESECAKE



                                                            KOLAY VİŞNELİ  CHEESECAKE

MALZEMELER

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 2 yk tereyağı
  • 2 yumurta
  • 250 g tuzsuz lor peyniri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yk un
  • 1 kase ayıklanmış vişne
  • 2 yk nişasta
YAPILIŞI
  1. Bisküviler robot da erimiş tereyağı ile beraber un haline gelene kadar karıştırılır
  2. Yuvarlak kelepçeli kalıbın altına pişirme kağıdı taban ölçüsünde kesilip yerleştirilir
  3. Kalıbınız yoksa borcamda olabilir
  4. Çekilen bisküviler yemek kaşığın tersi ile sıkıştırılarak kalıba yerleştirilir.
  5. Lor peyniri, yoğurt,yumurta,şeker ve un robot da iyice karıştırılır
  6.  Karışım bisküvilerin üstüne boşaltılır
  7. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında pişirilir.(20 dakika )
  8. Soğuduktan sonra
  9. Vişneler 1 su bardağı su ve 2 yk şeker ile beraber kaynatılır.
  10. 2 yk nişasta 3 yk su ile bardakta eritilir.
  11. Kaynayan vişnelere karıştırılıp ocağın altı kapatılır.
  12. Hazırlanan sos hemen pişen kekin üzerine dökülür.
  13. Buzdolapta 6 saat bekledikten sonra servise hazırdır.
  14. AFİYET OLSUN