MALZEMELER ( Pişmesi 30 dakika hazırlanması 15 dakika )
- 1 kg bal kabağı( ayıklanmış)
- 2 su bardağı toz şeker,
- 1 paket krem şanti
- 2 su bardağı süt ( soğuk)
- 1 paket kedi dili( savayer büskivi)
- 1 su bardağı dolusu çekilmiş ceviz içi
YAPILIŞI
- Kabakları şeker ile pişiriniz.( önce kısık ateşde sulanmasını sağlayınız.Ancak tamamen suyunu çektirmeyiniz
- Pişen kabakları blender ile püre yapınız
- Kedi dillerini uzun borcama sıralayınız
- Kedi dillerinin üzerini soğuk bir bardak sütle ıslatınız
- Ilınan kabak püresini kedi dillerinin üzerine kaşık ile yayınız
- Üzerine ceviz içini serpiştiriniz
- Krem şanti yi 1 bardak soğuk süt ile çırparak krema yapınız
- Ceviz içinin üzerine yavaşca yayınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder