16 Nisan 2014 Çarşamba

KASE KEBABI

MALZEMELER
 ( hazırlanması ve pişirilmesi yaklaşık 1 saat )

  • 1kg kuzu kol tarafından kuş başı et
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yumurta 
  • 2 su bardağı un
  • tuz,karabiber,pul biber ,kekik
  • 20 adet arpacık soğanı
  • ketçap
  • maydanoz püresi ( maydanoz ,zeytinyağı ile beraber havanda dövülür)
YAPILIŞI
  1. yumurta, un ve süt iyice çırpılr.( boza kıvamında)içerisine tuz atılır.Oluşan karışıma krep denir.
  2. Tencerede etler iyice pişirildikten ve suyunu çektikten sonra arpacık soğanlar temizlenir ve etle beraber sote edilir.
  3. Etlere tuz,karabiber pul biber ve kekik damak tadınıza göre eklenir
  4. Tavaya fırça ile sıvı yağ sürülür ve ocakta ısıtılır
  5. Isıtılan tavaya bir kepçe krep yayılarak pişirilir.Krep göz göz olunca üzerine ketçap yada maydanoz püresi iki parmak kalınlığında şerit şeklinde dökülür sonra ters çevrilip diğer yüzüde kızartılır
  6. Çorba kasesinin içerisine krep hamuru serilir içerisine etler eklenip bohça şeklinde katlanıp ters çevrilerek,ısıya dayanıklı servis kabına yerleştirilir
  7. Servis yapılmadan önce orta ısılı fırında 5 dakika ısıtılır
NOT
Etler yaklaşık 1 saat de hazırlanır.Siz bu sürede krepleri hazırlarsanız zamandan kazanırsınız.Afiyet olsun