( hazırlanması ve pişirilmesi yaklaşık 1 saat )
- 1kg kuzu kol tarafından kuş başı et
- 3 su bardağı süt
- 3 yumurta
- 2 su bardağı un
- tuz,karabiber,pul biber ,kekik
- 20 adet arpacık soğanı
- ketçap
- maydanoz püresi ( maydanoz ,zeytinyağı ile beraber havanda dövülür)
YAPILIŞI
- yumurta, un ve süt iyice çırpılr.( boza kıvamında)içerisine tuz atılır.Oluşan karışıma krep denir.
- Tencerede etler iyice pişirildikten ve suyunu çektikten sonra arpacık soğanlar temizlenir ve etle beraber sote edilir.
- Etlere tuz,karabiber pul biber ve kekik damak tadınıza göre eklenir
- Tavaya fırça ile sıvı yağ sürülür ve ocakta ısıtılır
- Isıtılan tavaya bir kepçe krep yayılarak pişirilir.Krep göz göz olunca üzerine ketçap yada maydanoz püresi iki parmak kalınlığında şerit şeklinde dökülür sonra ters çevrilip diğer yüzüde kızartılır
- Çorba kasesinin içerisine krep hamuru serilir içerisine etler eklenip bohça şeklinde katlanıp ters çevrilerek,ısıya dayanıklı servis kabına yerleştirilir
- Servis yapılmadan önce orta ısılı fırında 5 dakika ısıtılır
NOT
Etler yaklaşık 1 saat de hazırlanır.Siz bu sürede krepleri hazırlarsanız zamandan kazanırsınız.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder