15 Nisan 2014 Salı

PRATİK KARNIYARIK





 MALZEMELER

  • 6 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 3 adet biber
  • 2 orta boy soğan
  • 300g kıyma
  • maydanoz
  • tuz,karabiber
  • 4 kaşık zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası ( 1 kase domates püreside olur )
  • 4 baş sarımsak
YAPILIŞI
  1. Patlıcanlar alacalı soyulup tuzlanır
  2. Yağlı  tepsiye sıralanıp üzerilerine yağ sürülür
  3. Fırının ızgara bölümünde üzerileri kızarana kadar altlarıda çevirilerek  ızgara yapınız
  4. Kıyma pişirilir.İçerisine kalan yağ ve yemeklik doğranmış soğanla kavurulur.Domatesler küp küp doğranır.Kıymalı harca katılır 
  5. Tuz ,karabiber ilave edilir.
  6. Maydanozlar ince doğranır.Sarımsaklar doğranır.Harca katılır
  7. Izgara olan patlıcanların içi bıçakla açılarak kıymalı harç doldurulur.Üzerine biber konur.( fotoğrafta patlıcanın ızgaralı hali,içi açılmış hali ile doldurulmuş şekli verilmiştir.)
  8. 1 su bardağı su ile sulandırılan salça tepsiye dökülür.
  9. 220 derecelik fırında 15 dakika pişirilir.
NOT
Çok pratik ve hafiftir mutlaka deneyin .Karnı yarık fırında pişerken siz yanına cacık yapın afiyetle yeyin