- 6 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 3 adet biber
- 2 orta boy soğan
- 300g kıyma
- maydanoz
- tuz,karabiber
- 4 kaşık zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası ( 1 kase domates püreside olur )
- 4 baş sarımsak
YAPILIŞI
- Patlıcanlar alacalı soyulup tuzlanır
- Yağlı tepsiye sıralanıp üzerilerine yağ sürülür
- Fırının ızgara bölümünde üzerileri kızarana kadar altlarıda çevirilerek ızgara yapınız
- Kıyma pişirilir.İçerisine kalan yağ ve yemeklik doğranmış soğanla kavurulur.Domatesler küp küp doğranır.Kıymalı harca katılır
- Tuz ,karabiber ilave edilir.
- Maydanozlar ince doğranır.Sarımsaklar doğranır.Harca katılır
- Izgara olan patlıcanların içi bıçakla açılarak kıymalı harç doldurulur.Üzerine biber konur.( fotoğrafta patlıcanın ızgaralı hali,içi açılmış hali ile doldurulmuş şekli verilmiştir.)
- 1 su bardağı su ile sulandırılan salça tepsiye dökülür.
- 220 derecelik fırında 15 dakika pişirilir.
NOT
Çok pratik ve hafiftir mutlaka deneyin .Karnı yarık fırında pişerken siz yanına cacık yapın afiyetle yeyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder