15 Nisan 2014 Salı

PRATİK MÜCVER


MALZEMELER  ( hazırlanması 15 dakika pişmesi 20 dakika)

  • 3 adet kabak
  • 1 su bardağı un 
  • 1 bağ dereotu
  • 1 bağ taze soğan
  • 3 tane yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz ,karabiber,toz kırmızı biber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı galeta unu( üzeri için)
YAPILIŞI
  1. Kabaklar rendelenir.Ve suyu sıkılır.
  2. Yumurtalar kabaklarla beraber çırpılır
  3. Dereotu ve soğan ince doğranır
  4. malzemelerin hepsi karıştırılır.( kek kıvamı olana kadar un eklenir)
  5. Yağlanmış tepsiye dökülür.(kalınlığı bir parmak olacak)
  6. Üzerine galeta unu serpiştirilir
  7. 220 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
NOT
Kızgın fırında pişirilmelidir.Hazırlanması 15 dakika pişmesi 20 dakika siz bu arada salata ve sofra hazırlayabilirsiniz.Ayrıca yanında et ve tavuk ızgara ile servis yapabilirsiniz.