- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 demet maydanoz
- 1 demet taze soğan
- 1 demet dere otu
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- karabiber,tuz,kimyon,pul biber,kişniş
YAPILIŞI
- Tencerede mercimekler 4 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirilir.Ocağın altı kapatılır
- Pişen mercimeklerin içerisine bulgur konur.Ağzı kapalı 15 dakika bekletilir.
- Bekleme süresinse,maydanoz,dereotu ve taze soğanlar incecik doğranır
- Şişen bulgur ve mercimek karışımının içerisine baharatlar,yağ ve salçalar konularak elle yoğurulur.
- Doğranan yeşilliklerde katılır.Fazla yoğurulmadan uzun köfte şekli verilir.
- Marul ve turpla servis edilir
NOT
Kimyon mercimekli köfteye çok yakışır
Tane kişniş havanda dövülerek katılırsa aroması lezzetli olu
Baharatları ölçüsünü sizin damak tadınıza bırakıyorum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder