15 Nisan 2014 Salı

MERCİMEKLİ KÖFTE

 MALZEMELER ( hazırlanması 15 dakika pişmesi 20 dakika)


  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 1 demet dere otu
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • karabiber,tuz,kimyon,pul biber,kişniş
YAPILIŞI
  1. Tencerede mercimekler 4 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirilir.Ocağın altı kapatılır
  2. Pişen mercimeklerin içerisine bulgur konur.Ağzı kapalı 15 dakika bekletilir.
  3. Bekleme süresinse,maydanoz,dereotu ve taze soğanlar incecik doğranır
  4. Şişen bulgur ve mercimek karışımının içerisine baharatlar,yağ ve salçalar konularak elle yoğurulur.
  5. Doğranan yeşilliklerde katılır.Fazla yoğurulmadan uzun köfte şekli verilir.
  6. Marul ve turpla servis edilir
NOT
Kimyon mercimekli köfteye çok yakışır
Tane kişniş havanda dövülerek katılırsa aroması lezzetli olu
Baharatları ölçüsünü sizin damak tadınıza bırakıyorum




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder