- 4 adet enginar
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 4 orta boy soğan
- tuz,yeni bahar,tarçın,kuru nane
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- Limon
YAPILIŞI
- Enginarların sapı kesilip dış yaprakları iki sıra temizlenir.
- Enginarları yanlamasına kesip içini kaşıkla temizleyiniz.(tüylü kısmı alınız )
- Enginarların içerisine kararmaması için limon sıkınız.
- Soğanları yemeklik doğrayınız.
- Tencerede yağla beraber soğan ve yıkanan pirinçleri tuzla kavurunuz.(pirinçler şeffaflanana kadar )
- İçerisine (suda biraz bekletilen) üzümler eklenir.Ocağın altı kapatılır.
- fıstık ve baharatlarda katılır.
- Enginarların içerisine hazırlanan pirinçli harç doldurulur.
- Düdüklü tencereye yerleştirilir.İçerisine 1 su bardağı su tuz ve limon suyu eklenir.
- Buhar çıktıktan sonra 10 dakika pişirilir.
- Servis yaparken dolmaların yapraklarına zeytinyağı ve limon suyu serpiniz
NOT
Enginarları düdüklü tencerede pişirmezseniz.Mutlaka içini doldurmadan önce limonlu suda haşlayınız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder