14 Nisan 2014 Pazartesi

ENGİNAR DOLMA

                                                              MALZEMELER ( hazırlanması 20 dakika pişmesi 10 dakika )

  • 4 adet enginar
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 4 orta boy soğan
  • tuz,yeni bahar,tarçın,kuru nane
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • Limon
YAPILIŞI
  1. Enginarların sapı kesilip dış yaprakları iki sıra temizlenir.
  2. Enginarları yanlamasına kesip içini kaşıkla temizleyiniz.(tüylü kısmı alınız )
  3. Enginarların içerisine kararmaması için limon sıkınız.
  4. Soğanları yemeklik doğrayınız.
  5. Tencerede yağla beraber soğan ve yıkanan pirinçleri tuzla kavurunuz.(pirinçler şeffaflanana kadar )
  6. İçerisine (suda biraz bekletilen) üzümler eklenir.Ocağın altı kapatılır.
  7. fıstık ve baharatlarda katılır.
  8. Enginarların içerisine hazırlanan pirinçli harç doldurulur.
  9. Düdüklü tencereye yerleştirilir.İçerisine 1 su bardağı su  tuz ve limon suyu eklenir.
  10. Buhar çıktıktan sonra 10 dakika pişirilir.
  11. Servis yaparken dolmaların yapraklarına zeytinyağı ve limon suyu serpiniz
NOT
Enginarları düdüklü tencerede pişirmezseniz.Mutlaka içini doldurmadan önce limonlu suda haşlayınız