14 Nisan 2014 Pazartesi

ÜZÜMLÜ KEK




                                                               
                                                                 
MALZEMELER ( hazırlanması 10 dakika pişmesi 30 dakika )

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt veya süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı kırılmış iri ceviz içi
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • bir tutam tuz ( lezzet için)

YAPILIŞI.( önce fırını 170 dereceye getirip çalıştırınız.)

  1. Yumurta ve şeker çatal veya çırpma teli ile 5 dakika çırpılır
  2. Karışıma yoğurt ve yağ konup çırpılır
  3. Un, kabartma tozu,ve tarçın içerisine katılır( tuzu unutmayınız,lezzet verecek)
  4. Yağlanmış borcam veya kek kalıbına karışım dökülür.
  5. Üzerine üzüm ve çeviz içi serpiştirilir.
  6. Önceden ısıtılan fırının orta gözüne yerleştiriniz.
  7. Üzeri kızarıp tarçın rengi olana kadar pişiriniz.( ilk 20 dakika fırının ağzını sakın açmayınız)
  8. Piştiğini kontrol için temiz bıçak ile keke daldırınız.( bıçak temiz çıkarsa içi pişmiş demektir)

NOT:
Kek malzemelerini oda sıcaklığında bekletip sonra kullanınız
Keki yapmaya başlamadan fırını yakınız.Kekin sönmemesi için fırının ağzını ilk 20 dakika açmayınız
SEVDİKLERİNİZLE BERABER AFİYETLE YERSİNİZ