MALZEMELER ( hazırlanması 10 dakika pişmesi 30 dakika )
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt veya süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı kırılmış iri ceviz içi
- 2 su bardağı elenmiş un
- bir tutam tuz ( lezzet için)
YAPILIŞI.( önce fırını 170 dereceye getirip çalıştırınız.)
- Yumurta ve şeker çatal veya çırpma teli ile 5 dakika çırpılır
- Karışıma yoğurt ve yağ konup çırpılır
- Un, kabartma tozu,ve tarçın içerisine katılır( tuzu unutmayınız,lezzet verecek)
- Yağlanmış borcam veya kek kalıbına karışım dökülür.
- Üzerine üzüm ve çeviz içi serpiştirilir.
- Önceden ısıtılan fırının orta gözüne yerleştiriniz.
- Üzeri kızarıp tarçın rengi olana kadar pişiriniz.( ilk 20 dakika fırının ağzını sakın açmayınız)
- Piştiğini kontrol için temiz bıçak ile keke daldırınız.( bıçak temiz çıkarsa içi pişmiş demektir)
NOT:
Kek malzemelerini oda sıcaklığında bekletip sonra kullanınız
Keki yapmaya başlamadan fırını yakınız.Kekin sönmemesi için fırının ağzını ilk 20 dakika açmayınız
SEVDİKLERİNİZLE BERABER AFİYETLE YERSİNİZ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder