Hamuru
- 4 su bardağı un
- 1 paket toz maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- Aldığı kadar su
- tuz ve şeker
Üzeri için
- 1 kg kırmızı biber
- 4 orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- tuz ve karabiber
- 1 yemekkaşığı biber salçası
YAPILIŞI
- Hamur malzemeleri derin bir kapta önce kurular sonra sıvılarla beraber karıştırılıp iyice yoğurulur.Üzeri nemli bezle kapatılır.
- Soğanlar yarım ay şeklinde (jülyen) doğranır
- Biberlerin çekirdekleri çıkarılıp parmak kalınlığında doğranır
- Tavaya sıvı yağ konulup önce soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.Sonra biberler ile beraber 5 dakika sote edilir.İçerisine biber salçası katılarak tuz ve karabiber ilavesi ile içi hazırlanır.
- Fırın tepsisi yağlanır.
- Hamur tepsi büyüklüğünde açılır.( büyük fırın tepsi ölçüsü)
- Üzerine hazırlanan iç yayılır.
- Önceden 220 derecede ısıtılan fırında 10 dakika pişirilr
NOT
Verilen ölçü büyük fırın tepsi ölçüsüdür.Siz ona göre küçük 2 tepsi dede pişirebilirsiniz veya borcamda olabilir.
Hazırlanması ve pişirilmesi toplam 1 saatdir.Gözünüzde büyütmeyiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder