14 Nisan 2014 Pazartesi

BİBERLİ EKMEK

MALZEMELER ( hazırlanması 15 dakika pişmesi 20 dakika )
Hamuru
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket  toz maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Aldığı kadar su
  • tuz ve şeker
Üzeri için
  • 1 kg kırmızı biber
  • 4 orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • tuz ve karabiber
  • 1 yemekkaşığı biber salçası
YAPILIŞI
  1. Hamur malzemeleri derin bir kapta önce kurular sonra sıvılarla beraber karıştırılıp iyice yoğurulur.Üzeri nemli bezle kapatılır.
  2. Soğanlar yarım ay şeklinde (jülyen) doğranır
  3. Biberlerin çekirdekleri çıkarılıp parmak kalınlığında doğranır
  4. Tavaya sıvı yağ konulup önce soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.Sonra biberler ile beraber 5 dakika sote edilir.İçerisine biber salçası katılarak tuz ve karabiber ilavesi ile içi hazırlanır.
  5. Fırın tepsisi yağlanır.
  6. Hamur tepsi büyüklüğünde açılır.( büyük fırın tepsi ölçüsü)
  7. Üzerine hazırlanan iç yayılır.
  8. Önceden 220 derecede ısıtılan fırında 10 dakika pişirilr
NOT 
Verilen ölçü büyük fırın tepsi ölçüsüdür.Siz ona göre küçük 2 tepsi dede pişirebilirsiniz veya borcamda olabilir.
Hazırlanması ve pişirilmesi toplam 1 saatdir.Gözünüzde büyütmeyiniz.