14 Nisan 2014 Pazartesi

KIYMALI BAFRA PİDESİ









                                                                MALZEMELER
 ( hazırlanması 10 dakika pişmesi 10 dakika(  mayalanma hariç )

HAMUR MALZEMESİ
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket toz maya 
  • tuz
İÇ MALZEMELERİ
  • 1/2 kg dana kıyma 
  • 4 orta boy soğan
  • maydanoz 
  • tuz ve karabiber
  • 3 kaşık tereyağı
YAPILIŞI
  1. Hamur malzemelerini derin kapta su ekleyerek yoğurunuz.Üzerini kapatıp Mayalanması için 2 saat ılık yerde bekletiniz.
  2. Kıymayı az su ve yağla beraber  kavurunuz.Ocağın altını kapatınız.
  3. Soğanları yemeklik doğrayınız.Kıymayla kavrulmayacak
  4. Ilınan kıymaya karıştırınız
  5. .İçerisine ince kıyılmış maydanoz ve baharatlarını ekleyiniz.
  6. Mayalanan hamurdan orta boy elma büyüklüğünde bezeler hazırlayınız.
  7. Bol unla bezeleri eni 4 parmak, boyu tepsi büyüklüğünde ve yarım santim kalınlığında açınız.
  8. Ilık iç harcı uzunlamasına içine yerleştirip iki dar kenarını üstüne kapatınız.
  9. Sırasıyla bezeleri açıp fırın kağıdı serili  tepsiye sıralayınız.
  10. Üzerine fırça ile su sürünüz
  11. Fırını 250 derecede 5 dakika ısıtıp tepsileri fırına yerleştiriniz.
  12. Üzeri pembeleşince fırından alıp sıcakken tereyağı sürünüz.
  13. 3 parmak kalınlığında kesip servis yapınız.
NOT
  1. Tepsiyi kızgın fırına koyunuz.
  2. Pide kuru olursa fırından çıkardığınızda üzerini kapatınız
  3. Kızgın fırında 10 dakika pişer sakın kurutmayınız.
  4. Bafra SAMSUN 'UN ilçesidir.Her pazar kahvaltılarının olmazsa olmazıdır.
  5. AFİYET OLSUN