MALZEMELER
( hazırlanması 10 dakika pişmesi 10 dakika( mayalanma hariç )
HAMUR MALZEMESİ
- 4 su bardağı un
- 1 paket toz maya
- tuz
İÇ MALZEMELERİ
- 1/2 kg dana kıyma
- 4 orta boy soğan
- maydanoz
- tuz ve karabiber
- 3 kaşık tereyağı
YAPILIŞI
- Hamur malzemelerini derin kapta su ekleyerek yoğurunuz.Üzerini kapatıp Mayalanması için 2 saat ılık yerde bekletiniz.
- Kıymayı az su ve yağla beraber kavurunuz.Ocağın altını kapatınız.
- Soğanları yemeklik doğrayınız.Kıymayla kavrulmayacak
- Ilınan kıymaya karıştırınız
- .İçerisine ince kıyılmış maydanoz ve baharatlarını ekleyiniz.
- Mayalanan hamurdan orta boy elma büyüklüğünde bezeler hazırlayınız.
- Bol unla bezeleri eni 4 parmak, boyu tepsi büyüklüğünde ve yarım santim kalınlığında açınız.
- Ilık iç harcı uzunlamasına içine yerleştirip iki dar kenarını üstüne kapatınız.
- Sırasıyla bezeleri açıp fırın kağıdı serili tepsiye sıralayınız.
- Üzerine fırça ile su sürünüz
- Fırını 250 derecede 5 dakika ısıtıp tepsileri fırına yerleştiriniz.
- Üzeri pembeleşince fırından alıp sıcakken tereyağı sürünüz.
- 3 parmak kalınlığında kesip servis yapınız.
NOT
- Tepsiyi kızgın fırına koyunuz.
- Pide kuru olursa fırından çıkardığınızda üzerini kapatınız
- Kızgın fırında 10 dakika pişer sakın kurutmayınız.
- Bafra SAMSUN 'UN ilçesidir.Her pazar kahvaltılarının olmazsa olmazıdır.
- AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder