14 Nisan 2014 Pazartesi

YUMURTALI KÖFTE


     



                                                              YUMURTALI KÖFTE
MALZEMELER

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 bağ yeşil soğan
  • 1 yk biber salçası
  • 1 yk domates salçası
  • tuz,karabiber,pul biber,kimyon,tarçın( lezzetinin ölçüsünü siz belirleyiniz)
  • 1 yk nar ekşisi
  • 5 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı ve 2 yk tereyağı karışımı
  • Süslemek için; yeşil soğan salatalık limon turp( mevsimine göre)
YAPILIŞI
  1. Bulgur yıkandıktan sonra süzülür. Islak olarak 1 saat bekletilir.
  2. Siz bu arada malzemeleri incecik doğrayınız (soğan maydanoz )
  3. Yumurtaları omlet yapar gibi çırpınız.Yağı iyice kızdırıp yumurtaları içerisine döküp karıştırarak pişiriniz.üzerine tuz serpiniz.
  4. Servis tabağına yıkanmış marul yapraklarını yerleştiriniz.
  5. Islanan bulgura salçalar tuz ve baharatlar ve nar ekşisi  katılıp iyice yoğurulur.(bulgur yumuşayana kadar.)
  6. içerisine sıcak omlet de konulup karıştırılır.Ilınınca elle yoğurulur.5 dakika kadar.
  7. Doğranmış soğan ve maydanozda katılıp elle mandalina büyüklüğünde köfteler yapılır.
NOT;
Bulguru mutlaka ıslatınız
baharatları damak tadınıza göre atınız
ölçülerde yk(yemek kaşığı ölçüsü)verilmiştir