YUMURTALI KÖFTE
MALZEMELER
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 bağ maydanoz
- 1 bağ yeşil soğan
- 1 yk biber salçası
- 1 yk domates salçası
- tuz,karabiber,pul biber,kimyon,tarçın( lezzetinin ölçüsünü siz belirleyiniz)
- 1 yk nar ekşisi
- 5 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı ve 2 yk tereyağı karışımı
- Süslemek için; yeşil soğan salatalık limon turp( mevsimine göre)
YAPILIŞI
- Bulgur yıkandıktan sonra süzülür. Islak olarak 1 saat bekletilir.
- Siz bu arada malzemeleri incecik doğrayınız (soğan maydanoz )
- Yumurtaları omlet yapar gibi çırpınız.Yağı iyice kızdırıp yumurtaları içerisine döküp karıştırarak pişiriniz.üzerine tuz serpiniz.
- Servis tabağına yıkanmış marul yapraklarını yerleştiriniz.
- Islanan bulgura salçalar tuz ve baharatlar ve nar ekşisi katılıp iyice yoğurulur.(bulgur yumuşayana kadar.)
- içerisine sıcak omlet de konulup karıştırılır.Ilınınca elle yoğurulur.5 dakika kadar.
- Doğranmış soğan ve maydanozda katılıp elle mandalina büyüklüğünde köfteler yapılır.
NOT;
Bulguru mutlaka ıslatınız
baharatları damak tadınıza göre atınız
ölçülerde yk(yemek kaşığı ölçüsü)verilmiştir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder