MALZEMELER
- 3 Orta boy kereviz
- 3 orta boy patates
- 2 Adet havuç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 adet kesme şeker
- 2 Adet limon suyu
YAPILIŞI
- Kerevizler soyulup parmak kalınlığında halka şeklinde doğranır.Ve kararmaması için limon suyuna konmalı
- Patateslerde kerevizler gibi doğranır.
- Havuçlarda halka şeklinde doğranır
- Karnıyarık tenceresinin altına havuçlar sıralanır
- Havuçların üzerine patatesler sıralanır
- Sonra kerevizler sıralanır
- Sebzelerin üzerine 1 su bardağı su eklenir.
- Limon suyu ,şeker zeytinyağı ve tuz ilave edilir
- Harlı ocakda buhar çıkana kadar pişirilir.Sonra altı kısılarak,20 dakika tencerenin ağzı açılmadan pişirilir
- Yemeğin altını kapatdık dan sonra ağzı açılmadan soğutulursa zeytinyağlınız lezzetli olur.
- Soğuyan yemeğinizi servis tabağına sıralarken,altda patates üzerinde kereviz en üst de havuç olmalıdır.
- AFİYET OLSUN
NOT
Verilen pişme süresi çelik tencere için verilmiştir
Canım okudum ve hemen bugün pişirdim, az önce de yedim gayet güzel...Mmmmmmmmmmmm
YanıtlaSilAfiyet olsun denediğine sevindim.Sevgilerimle
YanıtlaSil