26 Nisan 2014 Cumartesi

PATATESLİ KEREVİZ

                                                             PATATESLİ KEREVİZ
MALZEMELER

  • 3 Orta boy kereviz
  • 3 orta boy patates
  • 2 Adet havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 adet kesme şeker
  • 2 Adet limon suyu
YAPILIŞI
  1. Kerevizler soyulup parmak kalınlığında halka şeklinde doğranır.Ve kararmaması için limon suyuna konmalı
  2. Patateslerde kerevizler gibi doğranır.
  3. Havuçlarda halka şeklinde doğranır
  4. Karnıyarık tenceresinin altına havuçlar sıralanır
  5. Havuçların üzerine patatesler sıralanır
  6. Sonra kerevizler sıralanır
  7. Sebzelerin üzerine 1 su bardağı su eklenir.
  8. Limon suyu ,şeker zeytinyağı ve tuz ilave edilir
  9. Harlı ocakda buhar çıkana kadar pişirilir.Sonra altı kısılarak,20 dakika tencerenin ağzı açılmadan pişirilir
  10. Yemeğin altını kapatdık dan sonra ağzı açılmadan soğutulursa zeytinyağlınız lezzetli olur.
  11. Soğuyan yemeğinizi servis tabağına sıralarken,altda patates üzerinde kereviz en üst de havuç olmalıdır.
  12. AFİYET OLSUN
NOT
Verilen pişme süresi çelik tencere için verilmiştir

  1.