KARADUTLU CHEESECAKE
MALZEMELER
- 1.5 Paket burçak bisküvi
- 1 paket cheesecake yap karışımı
- 2.5 Su bardağı soğuk süt
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 50 gr tereyağı
- 1 su bardağı karadut suyu
- 2 yk nişasta
YAPILIŞI
- Tereyağı eritilir.
- Mutfak robotunda bisküviler ince çekilir.
- Şekildeki gibi yuvarlak borcama çekilen büskiviler,erimiş tereyağı ve 2 yk süt katılır
- Metal kaşığın tersi ile sıkıştırarak taban oluşturulur
- Dr Otker 'in cheesecake poşeti sütle mikserde çırpılır
- İçerisine yoğurt eklenir.Mikserde karıştırılır
- Pasta tabanının üzerine yayılır
- Karadut suyu ,nişasta ile beraber ocakda katılaşana kadar pişirilir(boza kıvamında )
- Ilındıktan sonra pastanın üzerine dökülür.
- Buzdolabında 3 saat bekletildikten sonra servis yapılır
NOT
İstediğiniz meyve suyu ile yapabilirsiniz.
Karadut ağız yaralarına iyi geldiği söylenir.
Bu sefer pasta tabanım iyi sıkıştırılmadığından dağıldı bende serviste dağılan büskivileri üzerine serpiştirdim.Değişik oldu.Büskivilere süt katmayı unutdum.
YanıtlaSil