MALZEMELER
- 1 L günlük süt
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çimdik tuz
- Arzuya göre 1 paket vanilya
YAPILIŞI
- Kaynamış sütün içerisine pirinçler katılır
- Kısık ateşde pirinçler pişene kadar pişirilir.( arada karıştırırsanız pirinçler dibe yapışmazlar)
- Pişen karışıma , şeker ilave edilir.
- Karıştırarak 10 dakika pişirilir
- İçerisine tuz eklenip ocağın altı kapatılır.
- Kaselere boşaltılan sütlaçlar,soğuduktan sonra buzdolabında saklanır.
- AFİYET OLSUN
NOT
Sütlacın kıvamında olması için kısık ateş de uzun süre pişirerek elde edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder