9 Mayıs 2014 Cuma

SÜTLAÇ



                                                                         SÜTLAÇ (yaklaşık 60 dakikada mükemmel bir tatlı oluşur )
MALZEMELER

  • 1 L günlük süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çimdik tuz
  • Arzuya göre 1 paket vanilya 
YAPILIŞI
  1. Kaynamış sütün içerisine pirinçler katılır
  2. Kısık ateşde pirinçler pişene kadar pişirilir.( arada karıştırırsanız pirinçler dibe yapışmazlar)
  3. Pişen karışıma , şeker ilave edilir.
  4. Karıştırarak 10 dakika pişirilir
  5. İçerisine tuz eklenip ocağın altı kapatılır.
  6. Kaselere boşaltılan sütlaçlar,soğuduktan sonra buzdolabında saklanır.
  7. AFİYET OLSUN
NOT
Sütlacın  kıvamında olması için kısık ateş de uzun süre pişirerek elde edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder