26 Mayıs 2014 Pazartesi

DİYARBAKIR 'DA SABAH KAHVALTISI



                                            DİYARBAKIR'DA SABAH KAHVALTISI
     Geçen ay GAP gezimin ilk durağı olan Diyarbakır!a sabah saat 05.15 de İstanbul'dan  uçakla hareket ettim
1 saat 30 dakika sonra Diyarbakır'daydım.Bizi bekleyen tur otobüsümüz bizi kahvaltı yerine getirdi.Gözlerime inanamadım.Tarihi bir handa benim damak tadıma uygun mükemmel bir kahvaltı masasıyla karşılaştım.Gördüğünüz masayı 4 kişi paylaşıyor.
     İstanbul'da Van kahvaltısı modası var.Diyarbakır kahvaltısının hakkı yeniyor galiba,ortaya sunulan kavurmalı yumurta benim yöremdede yapılır.(SAMSUN) Tabi ki ben en fazlasını yedim.Hakiki petek balı ve kaymak tatmalısınız. Otlu peyniride çok güzeldi.İçindeki ot orada yetişiyormuş.Mutfağı herkese açık kapısı olmayan tarihi dokusuna uygun ve otantik.Mutfağa girdim ve çalışanlara teşekkür ettim.Ben Diyarbakır'ı çok beğendim.Tarihi surları ve Cahit Sıtkı Tarancı'nın evini gezdim.

4 yorum:

  1. Fotoğrafları gördüm de, "böyle bir ülkede biz nasıl diyet yapacağız?" diye düşündüm. Her birisinden birer parça alsan dünyanın kalorisi. Suçlu olan biz değiliz, bizim mutfağımız!! Her yöresi ayrı lezzet. Ben GAP gezisinde iki kilo almış gelmiştim Semihalciğim, dilerim sen kilo almadan atlatmışsındır geziyi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kilo almadım.Sürekli hareket halindeydim.Güzel lezzetleri sabah ve öğle yemeğinde yedim.Akşamları salata yoğurt ve meyve yiyordum.Erken yatıyordum.Sabah 06 30 rehber uyandırıyordu.

      Sil