MALZEMELER
- 3 adet kabak rendesi
- 1 bağ dereotu
- 2 adet taze soğan
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı dolusu kaşar rendesi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tuzu
- Tuz,karabiber,pul biber
YAPILIŞI
- Kabak rendesini tuzlayıp beklettikten sonra elinizle sıkınız
- Dereotu ,taze soğan ince kıyılır
- Derin bir kapta yumurtalar kırılır ve çırpılır
- İçerisine sebzeler ve kaşar konur.
- Zeytinyağı ve baharatlarla beraber ,un eklenir.
- Kaşıkla karıştırılır.
- Kıvamı boza kıvamında olmalıdır.Un ekleyebilirsiniz veya sulandırabilirsiniz.
- Yağlanmış fırın tepsine yayılır (bir parmak kalınlığında )
- Önceden 160 derece ısıtılan fırında yaklaşık 1 saat pişirilmelidir
- AFİYET OLSUN
PÜF NOKTASI
Tepsi büyüklüğünü siz ayarlayınız.Mücveriniz kek gibi olmasın .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder