MALZEMELER
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1/2 bağ maydanoz
- 1 bağ taze soğan
- 2 adet kırmızı lahana yaprağı
- 3 adet acı sivri biber
- 1 yk domates salçası
- 1 yk biber salçası
- tuz, 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 adet limon suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yk nar ekşisi
- Marul , mevsiminde turp
YAPILIŞI
- Bulguru soğuk su ile yıkayıp süzünüz.
- Geniş bir tepsiye alınız.( 1 saat bekletiniz.)
- Bu arada maydanoz,taze soğan,sivri biber ve kırmızı lahana incecik kıyılır
- Bulgurun içerisine salça,tuz ve baharatları katınız.
- Elinizle 5 dakika yoğurunuz.
- İçerisine kıyılmış sebzeleri ekleyiniz.
- Yağı,limon suyu ve nar ekşisinide katıp elinizle karıştırınız.
- En son tadına bakarak ( baharatlarını ,ekşisini ve tuzunu )ayarlayınız.
- SEVDİKLERİNİZLE PAYLAŞINIZ.
- AFİYET OLSUN
NOT
Hemen yapmanız gerekirse,sıcak su ile bulguru ıslatıp ağzını 10 dakika kapatınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder