29 Mayıs 2014 Perşembe

KIRMIZI LAHANALI KISIR

                                                           KIRMIZI LAHANALI KISIR
MALZEMELER

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1/2 bağ maydanoz
  • 1 bağ taze soğan
  • 2 adet kırmızı lahana yaprağı
  • 3 adet acı sivri biber
  • 1 yk domates salçası
  • 1 yk biber salçası
  • tuz, 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yk nar ekşisi
  • Marul , mevsiminde turp
YAPILIŞI
  1. Bulguru soğuk su ile yıkayıp süzünüz.
  2. Geniş bir tepsiye alınız.( 1 saat bekletiniz.)
  3.  Bu arada maydanoz,taze soğan,sivri biber ve kırmızı lahana incecik kıyılır
  4. Bulgurun içerisine salça,tuz ve baharatları katınız.
  5. Elinizle 5 dakika yoğurunuz.
  6. İçerisine kıyılmış sebzeleri ekleyiniz.
  7. Yağı,limon suyu ve nar ekşisinide katıp elinizle karıştırınız.
  8. En son tadına bakarak ( baharatlarını ,ekşisini ve tuzunu )ayarlayınız.
  9. SEVDİKLERİNİZLE PAYLAŞINIZ.
  10. AFİYET OLSUN
NOT
Hemen yapmanız gerekirse,sıcak su ile bulguru ıslatıp ağzını 10 dakika kapatınız.