HARDALLI SARIMSAKLI TAVUK
Hazırlanması, 15 dakika pişirilmesi ,15 dakika çok lezzetli bir yemek
MALZEMELER
- 1 tavuğun göğüs eti( şinitsellik )
- 250 gr taze kaşar peyniri dilimleri
- 500 gr domates
- 300 gr sivri biber
- 1/2 demet maydanoz
- 1 yk hardal
- 1 baş sarımsak
- 4 yk zeytinyaği
- tuz,karabiber
YAPILIŞI
- İnce kesilmiş göğüs etleri dövülerek inceltilir
- Teflon tavada 1 yk yağla beraber hafif kızartılır
- Kızartılan tavuk etlerinin üzerine hardal sürülür
- Domatesler ve sivri biber ince doğranır.
- 1 yk yağla beraber etlerin kızardığı tavada domatesle biberler sote edilirler
- Maydanozla beraber sarımsaklar incecik kıyılır.
- Geniş fırın kabına sırasıyla ,sotelenen domates ve biberler konur
- Tavuk etleri sıralanır üzerine.karabiber ve tuz ekilir
- Tavuk etlerinin üzerine kıyılmış maydanoz ve sarımsaklar serpiştirilir
- En üste kaşar dilimleri sıralanır.
- Kalan yağ ve 1 çay bardağı su kabın kenarından dökülür
- Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 15 dakika pişiriniz
Bunu kesinlikle yapacağım. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilmutlaka dene ben 10 senedir bu yemeği yaparım.Asım tavuk yemez bu yemeği geçenlerde benden kendisi istedi.
YanıtlaSil