22 Mayıs 2014 Perşembe

HARDALLI SARIMSAKLI TAVUK



                                               HARDALLI SARIMSAKLI TAVUK
                               Hazırlanması, 15 dakika pişirilmesi ,15 dakika çok lezzetli bir yemek
MALZEMELER

  • 1 tavuğun göğüs eti( şinitsellik )
  • 250 gr taze kaşar peyniri dilimleri
  • 500 gr domates
  • 300 gr sivri biber
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 yk hardal
  • 1 baş sarımsak
  • 4 yk zeytinyaği
  • tuz,karabiber
YAPILIŞI
  1. İnce kesilmiş göğüs etleri dövülerek inceltilir 
  2. Teflon tavada 1 yk yağla beraber hafif kızartılır
  3. Kızartılan tavuk etlerinin üzerine hardal sürülür
  4. Domatesler ve sivri biber ince doğranır.
  5. 1 yk yağla beraber etlerin kızardığı tavada domatesle biberler sote edilirler
  6. Maydanozla beraber sarımsaklar incecik kıyılır.
  7. Geniş fırın kabına  sırasıyla ,sotelenen domates ve biberler konur
  8. Tavuk etleri sıralanır üzerine.karabiber ve tuz ekilir
  9. Tavuk etlerinin üzerine kıyılmış maydanoz ve sarımsaklar serpiştirilir
  10. En üste kaşar dilimleri sıralanır.
  11. Kalan yağ ve 1 çay bardağı su kabın kenarından dökülür
  12. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 15 dakika pişiriniz