12 Mayıs 2014 Pazartesi

IZGARA ÇUPRA ve HAVUÇ BORANİ





MALZEMELER

  • 2 adet çupra balığı
  • 4 yk zeytinyağı
  • 4 adet havuç
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • Limon kuru soğan
  • maydanoz
  • tuz
YAPILIŞI
  • Havuçların kabukları bıçakla kazındıktan sonra rendelenir
  • Bir tavada 2 yk zeytinyağı ile beraber havuçların suyu çekilinceye kadar pişirilir
  • Ilınınca sarımsaklı yoğurtla karıştırılır
  • Balıklar ızgara olmaları için ,fırın tepsisine serilen fırın kağıdının üzerine alınır.
  • Üzerilerine ve içlerine tuz ve zeytinyağı sürülür.
  • 220 derecelik fırın ızgarasında pişirilir
  • Yanında limon,ve kuru soğanla birlikte servis yapılır
  • AFİYET OLSUN
NOT
  1. Balıkları kurutmadan ızgara yapmak için yüzgeçleri kızarınca ters çevirip diğer tarafını ızgara yapınız.
  2. Biz balığı yanında yoğurtlu salata ile yeriz.Siz de deneyiniz.Sarımsaklı yoğurt balığa çok yakışıyor.(balığın yanında yoğurt yenmez denir.Ben katılmıyorum.Balığınız bayatsa yoğurt  sizi kusturur Zehirlemez. Bilakis kurtarır.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder