- 2 adet çupra balığı
- 4 yk zeytinyağı
- 4 adet havuç
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- Limon kuru soğan
- maydanoz
- tuz
YAPILIŞI
- Havuçların kabukları bıçakla kazındıktan sonra rendelenir
- Bir tavada 2 yk zeytinyağı ile beraber havuçların suyu çekilinceye kadar pişirilir
- Ilınınca sarımsaklı yoğurtla karıştırılır
- Balıklar ızgara olmaları için ,fırın tepsisine serilen fırın kağıdının üzerine alınır.
- Üzerilerine ve içlerine tuz ve zeytinyağı sürülür.
- 220 derecelik fırın ızgarasında pişirilir
- Yanında limon,ve kuru soğanla birlikte servis yapılır
- AFİYET OLSUN
NOT
- Balıkları kurutmadan ızgara yapmak için yüzgeçleri kızarınca ters çevirip diğer tarafını ızgara yapınız.
- Biz balığı yanında yoğurtlu salata ile yeriz.Siz de deneyiniz.Sarımsaklı yoğurt balığa çok yakışıyor.(balığın yanında yoğurt yenmez denir.Ben katılmıyorum.Balığınız bayatsa yoğurt sizi kusturur Zehirlemez. Bilakis kurtarır.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder