MALZEMELER
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 4 yk tereyağı
- 3 su bardağı kaynar su
- tuz
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
YAPILIŞI
- Pirinç ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletilir
- Pilav tenceresinde tereyağı eritilir
- Süzülen pirinçler 5 dakika yağda kavrulur (pirinçler şeffaflaşana kadar)
- İçerisine 3 su bardağı dolusu kaynar su eklenir.
- tuz ve zerdeçalda eklendikten sonra kısık ateşde 20 dakika pişirilir
- Altı kapatıldıktan sonra pilav bir kez karıştırılır.
- Kalın bir örtüye sarılarak demlenmesi sağlanır.
- AFİYET OLSUN
NOT
Et yemeklerinizin yanında servis yapabilirsiniz
Açıkcası ben cacıkla beraber ana yemek olarak yiyorum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder