12 Mayıs 2014 Pazartesi

ZERDEÇALLI PİLAV

                                                             ZERDEÇALLI PİLAV
MALZEMELER

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 4 yk tereyağı
  • 3 su bardağı kaynar su
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
YAPILIŞI
  1. Pirinç ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletilir
  2. Pilav tenceresinde tereyağı eritilir
  3. Süzülen pirinçler 5 dakika yağda kavrulur (pirinçler şeffaflaşana kadar)
  4. İçerisine 3 su bardağı dolusu kaynar su eklenir.
  5. tuz ve zerdeçalda eklendikten sonra kısık ateşde 20 dakika pişirilir
  6. Altı kapatıldıktan sonra pilav bir kez karıştırılır.
  7. Kalın bir örtüye sarılarak demlenmesi sağlanır.
  8. AFİYET OLSUN
NOT
Et yemeklerinizin yanında servis yapabilirsiniz
Açıkcası ben cacıkla beraber ana yemek olarak yiyorum


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder