SİVAS KÖFTESİ
( özelliği içerisinde yalnız tuz var )
MALZEMELER
- 500 gr köftelik kıyma
- 500 gr sivri biber
- 500 gr domates
- tuz
YAPILIŞI
- Kıyma tuz ile yoğurulur
- Elinizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde koparılan parçaları elinizle yuvarlayınız
- Yuvarlanan köfteleri iki avucunuzun arasında ince olacak şekilde köfteler yapınız
- Yanmaz tavada yada ızgarada köfteleri domates ve biberle beraber ızgara yapınız.
- Afiyet olsun
NOT
Köfteleri domates ve biberle beraber ızgara yaparsanız, etin lezzeti sebzelere geçer. Ve lezzetli olur
Oldukca pratik bir köfte lezzeti etin köftelik olmasında ( orta yağlı kıyma)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder