12 Mayıs 2014 Pazartesi

SİVAS KÖFTESİ



                                                                  SİVAS KÖFTESİ
                                                            ( özelliği içerisinde yalnız tuz var )
MALZEMELER

  • 500 gr köftelik kıyma 
  • 500 gr sivri biber
  • 500 gr domates
  • tuz
YAPILIŞI
  1. Kıyma tuz ile yoğurulur
  2. Elinizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde koparılan parçaları elinizle yuvarlayınız
  3. Yuvarlanan köfteleri iki avucunuzun arasında  ince olacak şekilde köfteler yapınız
  4. Yanmaz tavada yada ızgarada köfteleri domates ve biberle beraber ızgara yapınız.
  5. Afiyet olsun
NOT
Köfteleri domates ve biberle beraber ızgara yaparsanız, etin lezzeti sebzelere geçer. Ve lezzetli olur
Oldukca pratik bir köfte lezzeti etin köftelik olmasında ( orta yağlı kıyma)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder