12 Mayıs 2014 Pazartesi

ALİNAZİK





Saadet ablamın yaptığı alinazik kebabının fotoğrafı ( üzerine yoğurt koymuş )



                                                                        ALİNAZİK
                                                ( Hazırlanması 10 dakika pişmesi 30 dakika )
MALZEMELER

  • 1 kg kemer patlıcan
  • 500 gr kuzu kuşbaşı et veya kuzu kıyma 
  • 5 adet köy biberi
  • 2 yk zeytinyağı 
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • tuz,pul biber,kimyon( ölçünüz damak tadınıza göre )
YAPILIŞI
  1. Patlıcanlar ve biberler köz matikde(şekildeki tava ) közlenir
  2. Etler küçük doğranır. Kendi suyunu çekene kadar pişirilir.
  3. İçerisine zeytinyağı eklenip hafif kızarınca  baharatlar katılır
  4. Soğuyan patlıcanlar soğan tahtasında bıçakla incecik kıyılır
  5. Kıyılan patlıcanlar sarımsaklı yoğurtla beraber karıştırılır
  6. Servis tabağına alınan yoğurtlu patlıcanın üzerine etli karışım sıcak sıcak dökülür
  7. Tabağın yanına közlenmiş biberler eklenir.
  8. AFİYET OLSUN

NOT
Gaziantep mutfağının önemli et yemeğidir.Yapımı zor değil.Tarifime göre yemeği kolaylaştırabilirsiniz.
Davet yemeği olarak pişirirseniz.Bir gün önce patlıcanları közlemeniz ve etini baharatsız pişirmeniz işlerinizi kolaylaştıracaktır.Servisden 10 dakika önce karışımlarını hazırlamanız yeterli olacaktır.Yazın patlıcanları közleyip derin dondurucuda saklayabilirsiniz.Size yemeği yapmada pratiklik sağlar.