MİNZİ PEYNİRLİ GÜL BÖREK
MALZEMELER
- 5 adet ince el açımı yufka
- 500gr minzi ( lor )peynir
- 2 adet yeşil soğan
- 5,6 adet maydanoz
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı zeytinyağı+ erimiş tereyağı karışımı
- 1 adet yumurta
- Peyniriniz tuzlu ise tuz eklemeyiniz
YAPILIŞI
- Yufkalar 4 eşit parçaya kesilir.( üçgen olacak şekilde)
- Süt ve yağ karışımı üçgen yufkaya fırça ile sürülür
- Minzi,kıyılmış taze soğan ve maydanoz bir kapta karıştırılır
- Üçgenin geniş kısmına ,peynirli karışım kaşıkla şekildeki gibi yerleştirilir
- Geniş tarafından sigara böreği gibi gevşek sarılır.
- Kendi etrafında döndürülür.
- Pişme kağıdı serili tepsiye yerleştirilir
- Böreklerin üzerine ,bir iki damla zeytinyağı yumurta karışımı çırpılıp sürülür.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
NOT
Ben bu börekleri pişirmeden buzlukda 3 gün bekletdim.Pişirmeden 1 gün önce dolabın alt gözünde çözünmesini bekledim.Pişirdiğimde daha lezzetli olduğunu farketdim.Sizde boş zamanlarınızda böreklerinizi sararsanız zamandan kazanırsınız.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder