4 Mayıs 2014 Pazar

MİNZİ PEYNİRLİ GÜL BÖREK


                                                 MİNZİ PEYNİRLİ GÜL BÖREK
MALZEMELER

  • 5 adet ince el açımı yufka
  • 500gr minzi ( lor )peynir
  • 2 adet yeşil soğan
  • 5,6 adet maydanoz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı+ erimiş tereyağı karışımı
  • 1 adet yumurta
  • Peyniriniz tuzlu ise tuz eklemeyiniz
YAPILIŞI
  1. Yufkalar 4 eşit parçaya kesilir.( üçgen olacak şekilde)
  2. Süt ve yağ karışımı üçgen yufkaya fırça ile sürülür
  3. Minzi,kıyılmış taze soğan ve maydanoz bir kapta karıştırılır
  4. Üçgenin geniş kısmına ,peynirli karışım kaşıkla şekildeki gibi yerleştirilir
  5. Geniş tarafından sigara böreği gibi gevşek sarılır.
  6. Kendi etrafında döndürülür.
  7. Pişme kağıdı serili tepsiye yerleştirilir
  8. Böreklerin üzerine ,bir iki damla zeytinyağı yumurta karışımı çırpılıp sürülür.
  9. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
NOT
Ben bu börekleri pişirmeden buzlukda 3 gün bekletdim.Pişirmeden 1 gün önce dolabın alt gözünde çözünmesini bekledim.Pişirdiğimde daha lezzetli olduğunu farketdim.Sizde boş zamanlarınızda böreklerinizi sararsanız  zamandan kazanırsınız.AFİYET OLSUN