PATLICAN KEBAP( FIRINDA ve TENCEREDE
MALZEMELER
- 750 gr kuzu ve süt danası karışık kıyma
- 1 kg kemer patlıcan
- 4 adet domates
- Yeşil köy biberi
- 1 yk domates salçası,biber salçası karışımı
- tuz ,karabiber
- Üzerine pul biber
YAPILIŞI
- Kıyma tuz ve karabiber ile yoğurulur( fazla yoğurmayın)
- Patlıcanlar alacalı soyulur.Bol tuzlanır.( kararmamaları için )
- Yıkanan patlıcanlar 2 parmak genişliğinde yuvarlak doğranır
- Tencereye yada ısıya dayanıklı cam kaba şekildeki gibi bir patlıcan ,kalın köfte şeklinde et sıralanır.
- Üzerine biber ve domates dilimleri konur.
- Salça 2 su bardağı su ile açılır üzerine dökülür
- Tuz ilavesi ile pişirilir.
NOT
- Bu yemeği karnı yarık tenceresinde yapacaksanız.Bir bardak su ile salçayı açınız.Ağzı kapalı harlı ateşde buhar çıktıktan sonra kısık ateşde 20 dakikada kebabınız hazır
- Fırında pişirecekseniz.Üzerini pişirme kağıdı ile kapatıp üzerine alüminyum folya yerleştiriniz.220 derece önceden ısıtılan fırında yaklaşık 1 saat pişiriniz.Üzerinin kızarması için son 10 dakika kağıtları alınız.
- Kıymanız artarsa patatesle tamamlayabilirsiniz.Tenceredekine ben patates de ekledim
- AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder