4 Mayıs 2014 Pazar

PRATİK PATLICAN KEBAP


                                          PATLICAN KEBAP( FIRINDA ve TENCEREDE
MALZEMELER

  • 750 gr kuzu ve süt danası karışık kıyma
  • 1 kg kemer patlıcan
  • 4 adet domates
  • Yeşil köy biberi
  • 1 yk domates salçası,biber salçası karışımı
  • tuz ,karabiber
  • Üzerine pul biber
YAPILIŞI
  1. Kıyma tuz ve karabiber ile yoğurulur( fazla yoğurmayın)
  2. Patlıcanlar alacalı soyulur.Bol tuzlanır.( kararmamaları için )
  3. Yıkanan patlıcanlar 2 parmak genişliğinde yuvarlak doğranır
  4. Tencereye yada ısıya dayanıklı cam kaba şekildeki gibi bir patlıcan ,kalın köfte şeklinde et sıralanır.
  5. Üzerine biber ve domates dilimleri konur.
  6. Salça 2 su bardağı su ile açılır üzerine dökülür
  7. Tuz ilavesi ile pişirilir.
NOT
  • Bu yemeği karnı yarık tenceresinde yapacaksanız.Bir bardak su ile salçayı açınız.Ağzı kapalı harlı ateşde buhar çıktıktan sonra kısık ateşde 20 dakikada kebabınız hazır
  • Fırında pişirecekseniz.Üzerini pişirme kağıdı ile kapatıp üzerine alüminyum folya yerleştiriniz.220 derece önceden ısıtılan fırında yaklaşık 1 saat pişiriniz.Üzerinin kızarması için son 10 dakika kağıtları alınız.
  • Kıymanız artarsa patatesle tamamlayabilirsiniz.Tenceredekine ben patates de ekledim
  • AFİYET OLSUN