( Nisan ayından itibaren 2 ay ben her hafta pazardan alıp pişiriyorum.)
MALZEMELER
(Hazırlanması 10 dakika )
- 5 Adet ayıklanmış enginar
- 2 Adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy patates
- 1 çay bardağı dolusu ayıklanmış bezelye
- 1 limon suyu
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- Bir tatlı kaşığı şeker
- tuz
YAPILIŞI
- Geniş ve yayvan tencereye enginarları sıralayınız.
- Enginarların üzerine limon suyunu dökünüz ( kararmamaları için
- Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayınız
- Enginarların boşluklarına bezelye ve havuçları yerleştiriniz
- Patatesleri enginarların üzerine yerleştiriniz.
- Tuz ,şeker ve 1 su bardağı su ekleyip üzerine zeytinyağını dökünüz
- Harlı ateşte buhar çıkana kadar pişiriniz.Sonra kısık ateşde 20 dakika ağzını açmadan pişiriniz.
- Altını kapattıktan sonra soğuyana kadar ağzını açmayınız.Lezzeti kaçmasın
NOT
Ben bu yemeği çelik tencerede pişiriyorum.Ağzını açmadan pişirirseniz süreniz yeterli olur.Aynı zamanda sebzelerin besin değeri dışarıya kaçmaz.
AFİYET OLSUN
Çok severim canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiyle pişirilen her yemek lezzetlidir.Sizde bu mevsimde bol bol pişirmelisiniz.Sevgilerimle
YanıtlaSilSemihalciğim yarın enginar yapacağım da buna soğan koyulmuyor mu? Ben çok severim soğanı da.
YanıtlaSil