UN HELVASI
MALZEMELER
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 100 gr tereyağı ve 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çimdik tuz
YAPILIŞI
- Su ve şeker bir kapta karıştırılır ( ısıtılmadan şeker eriyene kadar)
- Teflon tencereye tereyağı ve sıvı yağ karışımı alınıp ısıtılır.( tereyağı eriyene kadar)
- Isınan yağın içerisine un eklenir .Tahta kaşıkla kısık ateşde un pembeleşene kadar kavrulur.( kıvamı un yağı kusana kadardır.)
- Ocakdan alınan kavrulmuş una şekerli su karışımı ve bir cimdik tuz eklenir.Hızla karıştırılır.( karışım sulu olur )
- Ocağın altı tekrar yakılır.Karışım karıştırılarak katılaşması sağlanır.
- Helva yı ocaktan alınız.Başka kaba boşaltınız.
- Helva soğumadan ,metal yemek kaşığını sıvı yağa batırıp helvadan parçalar alınız.
- Kaşık şeklindeki helvaları servis tabağına alınız.
NOT
Kaşık şeklini verirken iki kaşık kullanabilirsiniz.
mutlu kandiller
YanıtlaSil