6 Mayıs 2014 Salı

UN HELVASI


                                                                       UN HELVASI
MALZEMELER


  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 100 gr tereyağı ve 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çimdik tuz
YAPILIŞI
  1. Su ve şeker bir kapta karıştırılır ( ısıtılmadan şeker eriyene kadar)
  2. Teflon tencereye tereyağı ve sıvı yağ karışımı alınıp ısıtılır.( tereyağı eriyene kadar)
  3. Isınan yağın içerisine un eklenir .Tahta kaşıkla kısık ateşde un pembeleşene kadar kavrulur.( kıvamı un yağı kusana kadardır.)
  4. Ocakdan alınan kavrulmuş una şekerli su karışımı ve bir cimdik tuz eklenir.Hızla karıştırılır.( karışım sulu olur )
  5. Ocağın altı tekrar yakılır.Karışım karıştırılarak katılaşması sağlanır.
  6. Helva yı ocaktan alınız.Başka kaba boşaltınız.
  7. Helva soğumadan ,metal yemek kaşığını sıvı yağa batırıp helvadan parçalar alınız.
  8. Kaşık şeklindeki helvaları servis tabağına alınız.
NOT
Kaşık şeklini verirken iki kaşık kullanabilirsiniz.