24 Mayıs 2014 Cumartesi

PRATİK FIRIN ARNAVUT CİĞERİ

                                                   FIRINDA ARNAVUT CİĞERİ
                                             Hazırlaması 10 dakika pişmesi,15 dakika
MALZEMELER

  • 1/2 kg kuşbaşı dana ciğer
  • 1/2 kg patates
  • 250 gr sivri biber
  • 4 adet domates 
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 2 yk galeta unu
  • 2 yk zeytinyağı
  • karabiber, tuz,kekik
YAPILIŞI
  1. Fırını 220 dereceye ayarlayınız
  2. Taze patatesleri su dolu kapta keskin bıçakla kabuklarını kazıyınız
  3. soğan ve patatesleri ince yuvarlak doğrayınız
  4. Domatesleri 4 eşit parça olacak şekilde kesiniz.
  5. Ciğerleri yıkayıp süzgeçte suyunu süzdürünüz
  6. Ciğerleri yağlayıp galeta unu ile karıştırınız
  7. Fırın tepsisine fırın kağıdı yayınız.
  8. Şekildeki gibi tepsiye sıralayınız.
  9. Baharatlarını ve yağı katınız.
  10. Elinizle baharatları ve kalan yağı sebzelere yediriniz.
  11. Kızgın fırında 10-15 dakika pişiriniz.(biberleri önce alabilirsiniz.)
  12. O arada siz soğan salatanızı hazırlayabilirsiniz.
  13. AFİYET OLSUN
NOT
Zamandan kazandığınız gibi kızartma yapmadığınız için sağlıklı en önemlisi hanımlar ocağınız ve etraf yağlanmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder