Hazırlaması 10 dakika pişmesi,15 dakika
MALZEMELER
- 1/2 kg kuşbaşı dana ciğer
- 1/2 kg patates
- 250 gr sivri biber
- 4 adet domates
- 2 orta boy kuru soğan
- 2 yk galeta unu
- 2 yk zeytinyağı
- karabiber, tuz,kekik
YAPILIŞI
- Fırını 220 dereceye ayarlayınız
- Taze patatesleri su dolu kapta keskin bıçakla kabuklarını kazıyınız
- soğan ve patatesleri ince yuvarlak doğrayınız
- Domatesleri 4 eşit parça olacak şekilde kesiniz.
- Ciğerleri yıkayıp süzgeçte suyunu süzdürünüz
- Ciğerleri yağlayıp galeta unu ile karıştırınız
- Fırın tepsisine fırın kağıdı yayınız.
- Şekildeki gibi tepsiye sıralayınız.
- Baharatlarını ve yağı katınız.
- Elinizle baharatları ve kalan yağı sebzelere yediriniz.
- Kızgın fırında 10-15 dakika pişiriniz.(biberleri önce alabilirsiniz.)
- O arada siz soğan salatanızı hazırlayabilirsiniz.
- AFİYET OLSUN
NOT
Zamandan kazandığınız gibi kızartma yapmadığınız için sağlıklı en önemlisi hanımlar ocağınız ve etraf yağlanmıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder