23 Mayıs 2014 Cuma

PRATİK PİRİNÇLİ,KIYMALI,KİŞ


                                                        PİRİNÇLİ  KIYMALI KİŞ
MALZEMELER

iç malzemesi

  • 1 kahve fincanı dolusu pirinç
  • 2 yk zeytinyağı
  • 150 gr kıyma 
  • 3 adet sivri biber
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet domates rendesi
  • 1 yk domates salçası
  • karabiber,tuz,pul biber
Hamur  malzemesi
  • 1 çay bardağı dolusu yoğurt
  • 1 çay bardağı dolusu zeytinyağı
  • 1/2 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • tuz
YAPILIŞI
  1. Soğan yemeklik doğranır
  2. Sivri biber ince doğranır
  3. Geniş bir tavada soğanla, biber yağda 5 dakika sotelenir
  4. İçerisine kıyma konur.Rengi kahverengi olana kadar kavurulur
  5. Salça,domates rendesi ve yıkanmış pirinçde katılır
  6. 1 çay bardağı su  ve baharatları katıldıktan sonra ağzı kapalı olarak kısık ateşte 10 dakika pişirilir.
  7. Hamur malzemeleri cam bir kapta karıştırılır.Yaklaşık 2 su bardağı dolusu un ile yoğurulur.(ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında yoğurulup dinlendirilir.
  8. İç harç ılındıktan sonra hamur yağlanmış orta boy bir tepsiye elle bastırarak yayılır.
  9. Tepsideki hamurun kenarlarını bir parmak yükseltiniz.
  10. Hamurun üzerine ılınan iç harç yayılır.
  11. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika pişiriniz.( hamurun kenarları pembeleşince fırından alınız.
NOT
Hamuru bir kaç gün önce yapar,  streç film sarıp buzdolabında saklayabilirsiniz.yapmadan önce dışarı çıkarıp oda sıcaklığına geldikten sonra tepsiye yayarsınız.
Aynı şekilde iç harcıda hazırlayıp bekletebilirsiniz.
PRATİKLİK ZAMANINIZI İYİ DEĞERLENDİRMENİZDİR