2 Haziran 2014 Pazartesi

KARANFİLLİ LİMON LİKÖRÜ (LİMON ÇELLO) YAPALIM

                                                          Likör yapmak zor gelmemeli;bir kaç dakika emek ,gerisi beklemek. Geçen sene yaptığım limon likörünü çabuk tükettim.3 sene önceki tarifim üzerinde düzeltme yaptım.Limon kabukları alkol içerisinde beklediğinde daha güzel bir aroma ortaya çıktı.Özellikle kalın kabuklu limonu tercih ediniz.Yatak limonları tercih etmeyiniz.  





 LİMON LİKÖRÜ

MALZEMELER
  • 8  adet kalın kabuklu limon
  • 1 kg toz şeker
  • 2 L su
  • 2 su bardağı dolusu likör alkolü ( tarım kökenli etil alkol)
  • 6 adet karanfil
YAPILIŞI
  1. Limonlar fırçalanarak yıkanır
  2. Kabuklar, domates kabuğu soyar gibi incecik soyulur( beyaz kısma kadar)
  3. Limonların suyu sıkılır
  4. 5 L boş su kabının içerisine ,Limon kabukları ve limon suyu 6 adet karanfil konulur
  5. Karışımın üzerine 1 su bardağı dolusu şeker ve alkol eklenir.Kabın ağzı kapanır
  6. Oda sıcaklığında her gün 3 kez dairesel hareketle çalkalanır.( ağzını sakın açmayınız) 
  7. 10 gün sonra,kalan toz şeker ve  2 L su yarım limon ile kaynatılır.(şerbet yapılır)
  8. Şerbet tamamen soğuduktan sonra huni yardımıyla limonların üzerine dökülür.
  9. Cam şişelere  süzerek boşaltınız.
  10. Ağızları kapalı şekilde buzdolabında bekletiniz
  11. Süzülen kabukları öğütücüden geçirip buzlukda saklarsanız.Kek ve pastalarınızda kullanabilirsiniz.
  12. 2 ay sonra likörünüz içime hazırdır 
  13. Kahvenin yanında servis yapılır.
NOT
Büyük şişede yapmamızın amacı çalkalanması kolay olması içindir.
Benim, çocukluğumun geçtiği kasabada ,bayramlarda kahve yanında ev yapımı likörler ikram edilirdi.
İtalyanların meşhur limon çellosu bizim limon likörümüzdür.Biz kahve yanında tüketiriz.Onlar yemekten sonra buzlu kadehlerde içerler

1 yorum:

  1. teşekkürler...yapmaya kalktım ama dalgınlıkla şekerin tümünü boca ettim. yani tüm şekerle fermente olacak (mı?) teşekkürler

    YanıtlaSil