GELİNCİK REÇELİ
MALZEMELER
- 2 su bardağı dolusu gelincik çiçeğinin taç(kırmızı ) yaprağı
- 1 kg şeker (5,5 su bardağı )
- 3 adet karanfil
- 3 su bardağı su
- 1/2 limon suyu
YAPILIŞI
- Gelincik yaprakları su içerisinde bekletilerek yıkanır.
- Süzüldükten sonra siyah olan yeri kopartılarak atılır.
- Boş şişenin içerisine yapraklar ,karanfiller ve 1 bardak şeker konur.
- Şişeyi çalkalayarak taç yapraklar yumuşatılmalıdır.
- Eğer ölçüyü artırırsanız bir kap içerisinde şekerle beraber yaprakları elinizle ovarak da yumuşatabilirsiniz
- Bir gün sonra şekerle su kaynatılarak koyu kıvamda şerbet hazırlanır
- İçerisine şişedeki gelincikler katılarak kaynamaya devam edilir.( şerbet siyah renk alacaktır.Sakın paniklemeyin limon suyu ile kırmızı renge dönecek)
- Reçel kıvamı için ,1 kaşık reçeli cam çay tabağına alınız.Buzlukda 5 dakika bekletek deneyebilirsiniz.Veya beyaz porselen tabağa kaşık daki son damlayı damlatınız.Dağılmadan kalıyorsa kıvam olmuş demektir.
- Limon suyunuda ekledikden sonra 5 dakika kaynatınız.
- Sıcakken kavonozlara boşaltıp ters çeviriz.Soğuyana kadar kaldırmayınız.
NOT
Ben ilk defa yaptığım için az ölçüyle denedim.
Gelincik reçelini su muhallebi sinin üzerinde de servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder