2 Haziran 2014 Pazartesi

GELİNCİK REÇELİ








                                                                GELİNCİK REÇELİ
MALZEMELER

  • 2 su bardağı dolusu gelincik çiçeğinin taç(kırmızı ) yaprağı
  • 1 kg şeker (5,5 su bardağı )
  • 3 adet karanfil
  • 3 su bardağı su
  • 1/2 limon suyu
YAPILIŞI
  1. Gelincik yaprakları su içerisinde bekletilerek yıkanır.
  2. Süzüldükten sonra siyah olan yeri kopartılarak atılır.
  3. Boş şişenin içerisine yapraklar ,karanfiller ve 1 bardak şeker konur.
  4. Şişeyi çalkalayarak taç yapraklar yumuşatılmalıdır.
  5. Eğer ölçüyü artırırsanız bir kap içerisinde şekerle beraber yaprakları elinizle ovarak da yumuşatabilirsiniz
  6. Bir gün sonra şekerle su kaynatılarak koyu kıvamda şerbet hazırlanır
  7. İçerisine şişedeki gelincikler katılarak  kaynamaya devam edilir.( şerbet siyah renk alacaktır.Sakın paniklemeyin  limon suyu ile kırmızı renge dönecek)
  8. Reçel kıvamı için ,1 kaşık reçeli cam çay tabağına alınız.Buzlukda 5 dakika bekletek deneyebilirsiniz.Veya beyaz porselen tabağa kaşık daki son damlayı damlatınız.Dağılmadan kalıyorsa kıvam olmuş demektir.
  9. Limon suyunuda ekledikden sonra 5 dakika kaynatınız.
  10. Sıcakken kavonozlara boşaltıp ters çeviriz.Soğuyana kadar kaldırmayınız.
NOT
Ben ilk defa yaptığım için az ölçüyle denedim.
Gelincik reçelini su muhallebi sinin üzerinde de servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN