3 Haziran 2014 Salı

PRATİK PATLICAN KOKOREÇ




                                                       PATLICAN KOKOREÇ
                                                        Hazırlanması 15 dakika
MALZEMELER( 2 kişilik)

  • 3 adet kemer patlıcan
  • 3 adet köy biberi
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yk zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • tuz
YAPILIŞI
  1. Patlıcan ve biberleri közleyiniz
  2. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyunuz (közlenen patlıcanları kolay soyabilmeniz için sıcakken temiz naylon poşetde  5 dakika bekletiniz
  3. Patlıcanları  ve biberleri küp şeklinde doğrayınız.
  4. Domateslerin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölünüz.Elinizde sıkarak suyunu ve çekirdeğini çıkartınız.
  5. Tavanın içerisine 2 yk zeytinyağı koyunuz.Isınınca sarımsakları ,patlıcanları,biberleri ve küp doğranmış domatesleri de içerisine koyup karıştırınız.
  6. Karışımın içerisine baharatları da ekleyip ocağın altını kapatınız.
  7. Lavaş ekmeğine sarıp servis yapınız.
  8. AFİYET OLSUN
NOT
1-Soğuk olarak servis yaparsanız da lezzetli bir meze olur
2-Sağlıklı bir kokoreç yersiniz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder