PATLICAN KOKOREÇ
Hazırlanması 15 dakika
MALZEMELER( 2 kişilik)
- 3 adet kemer patlıcan
- 3 adet köy biberi
- 2 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 2 yk zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- tuz
YAPILIŞI
- Patlıcan ve biberleri közleyiniz
- Közlenen patlıcanların kabuklarını soyunuz (közlenen patlıcanları kolay soyabilmeniz için sıcakken temiz naylon poşetde 5 dakika bekletiniz
- Patlıcanları ve biberleri küp şeklinde doğrayınız.
- Domateslerin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölünüz.Elinizde sıkarak suyunu ve çekirdeğini çıkartınız.
- Tavanın içerisine 2 yk zeytinyağı koyunuz.Isınınca sarımsakları ,patlıcanları,biberleri ve küp doğranmış domatesleri de içerisine koyup karıştırınız.
- Karışımın içerisine baharatları da ekleyip ocağın altını kapatınız.
- Lavaş ekmeğine sarıp servis yapınız.
- AFİYET OLSUN
NOT
1-Soğuk olarak servis yaparsanız da lezzetli bir meze olur
2-Sağlıklı bir kokoreç yersiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder