ELMALI HİNDİ BUDU
(Hazırlanması ve pişmesi 15 dakika )
MALZEMELER
- Bir adet kemiksiz hindi budu
- 2 adet patates
- 1 adet ekşi elma
- 3 yk zeytinyağı
- köri baharatı ,tuz
YAPILIŞI
- Fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt seriniz
- Fırınınızı 220 derecede ısıtınız
- Patatesleri ve elmaları elma dilimi şeklinde doğrayınız (elmaların kabuğunu soymayınız)
- Hindileri köri baharatı ve 1 yk yağla beraber marine yapınız( bir kaç saat önce )
- Patatesleri ve elmayı tuzlayıp 2 yk yağla karıştırınız.
- Fırın tepsisine sıralı yerleştiriniz.
- Isıtılmış fırında patatesler kızarana kadar pişiriniz.(15 dakika )
- Servis tabağına yerleştirdiğinizde pişen elmaları hindinin üzerinde servis yapınız.
- AFİYET OLSUN
NOT
Hindi geç pişer sandım yanılmışım .Marinesini bir gün önce yaptım et yumuşamış oldu.Pratik ve lezzetli bir tandır oldu.Denediğinizde .benimle paylaşırsanız sevinirim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder