3 Haziran 2014 Salı

ELMALI HİNDİ BUDU



                                                           ELMALI HİNDİ BUDU
                                                    (Hazırlanması ve pişmesi 15 dakika )
MALZEMELER

  • Bir adet kemiksiz hindi budu
  • 2 adet patates
  • 1 adet ekşi elma
  • 3 yk zeytinyağı
  • köri baharatı ,tuz
YAPILIŞI
  1. Fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt seriniz
  2. Fırınınızı 220 derecede ısıtınız
  3. Patatesleri ve elmaları elma dilimi şeklinde doğrayınız (elmaların kabuğunu soymayınız)
  4. Hindileri köri baharatı ve 1 yk yağla beraber  marine yapınız( bir kaç saat önce )
  5. Patatesleri ve elmayı tuzlayıp 2 yk yağla karıştırınız.
  6. Fırın tepsisine  sıralı yerleştiriniz.
  7. Isıtılmış fırında patatesler kızarana kadar pişiriniz.(15 dakika )
  8. Servis tabağına yerleştirdiğinizde pişen elmaları hindinin üzerinde servis yapınız.
  9. AFİYET OLSUN
NOT
Hindi geç pişer sandım yanılmışım .Marinesini bir gün önce yaptım et yumuşamış oldu.Pratik ve lezzetli bir tandır oldu.Denediğinizde .benimle paylaşırsanız sevinirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder