ZEYTİNYAĞLI YAZ DOLMASI
MALZEMELER
- 10 adet dolmalık biber
- 2 adet orta boy soğan
- 2 çay bardağı dolusu pirinç
- 2 adet domates
- 1 yk toz şeker
- 1 çay bardağı dolusu zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- tuz
YAPILIŞI
- Dolmalar yıkanır.İçleri boşaltılır.
- Soğan ince yemeklik doğranır.
- Pirinç yıkanır tuz ve soğanla karıştırılır
- İçerisine 1 domates rendelenir
- Limon suyu , şeker ,baharatlar ve zeytinyağı eklenir
- Hazırlanan karışım dolmaların içerisine doldurulur( 1 parmak boşluk bırakılır)
- Dolmaların ağzına domates dilimleri yerleştirilir
- Tencereye sıralanan dolmaların üzerine tuz ve 1 su bardağı su eklenir .
- Tencerenin kenarından buhar çıkana kadar harlı sonra kısık ateşte 30 dakika pişirilir
- Pişen dolmalar,fırın kabına alınır
- Üzerine tenceredeki yemeğin suyundan 3 yemek kaşığı gezdirilir
- Fırının ızgara bölümünde üzeri kızarana kadar ızgaralanır.
- Soğuduktan sonra servis yapılır
- AFİYET OLSUN
NOT
Çok pratik ve lezzetli bir dolma içerisine taze nane de ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder