4 Haziran 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI YAZ DOLMASI


                                                     ZEYTİNYAĞLI YAZ DOLMASI
MALZEMELER

  • 10 adet dolmalık biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 çay bardağı dolusu pirinç
  • 2 adet domates
  • 1 yk toz şeker
  • 1 çay bardağı dolusu zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • tuz
YAPILIŞI
  1. Dolmalar yıkanır.İçleri boşaltılır.
  2. Soğan ince yemeklik doğranır.
  3. Pirinç yıkanır tuz ve soğanla karıştırılır
  4. İçerisine 1 domates rendelenir
  5. Limon suyu , şeker ,baharatlar ve zeytinyağı eklenir
  6. Hazırlanan karışım dolmaların içerisine doldurulur( 1 parmak boşluk bırakılır)
  7. Dolmaların ağzına domates dilimleri yerleştirilir
  8. Tencereye sıralanan dolmaların üzerine tuz  ve 1 su bardağı su eklenir .
  9. Tencerenin kenarından buhar çıkana kadar harlı sonra kısık ateşte 30 dakika pişirilir
  10. Pişen dolmalar,fırın kabına alınır
  11. Üzerine tenceredeki yemeğin suyundan 3 yemek kaşığı gezdirilir
  12. Fırının ızgara bölümünde üzeri kızarana kadar ızgaralanır.
  13. Soğuduktan sonra servis yapılır
  14. AFİYET OLSUN 
NOT
Çok pratik ve lezzetli bir dolma içerisine taze nane de ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder