5 Haziran 2014 Perşembe

PRATİK KARIŞIK PİZZA








                           
                                     

                                                                    KARIŞIK PİZZA
MALZEMELER

HAMUR MALZEMESİ

  • 3 su bardağı un yada 1 adet ekmek hamuru
  • 1 paket kuru maya,ılık su ve tuz
İÇ MALZEMESİ
  • 200 gr taze kaşar rendesi
  • 10 adet siyah zeytin
  • 3 adet koktey sosis
  • 10 dilim sucuk
  • 1 yk domates salçası
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı (çuşka ) biber
YAPILIŞI
  1. Hamur malzemelerini derin bir cam kapta karıştırınız yumuşak hamur için suyu siz ayarlayınız
  2. Hamurun üzerini kapatınız ( mayalanması için 1 saat yeterli olur)
  3. İç malzemeler için,biberleri halka şeklinde doğrayınız
  4. Sucuk ve sosislerde halka şeklinde doğranır
  5. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarınız.
  6. Domates salçasını 1 kahve fincanı su ile karıştırınız.İçerisine 1 çay kaşığı kekik ekleyiniz.
  7. Mayalanan hamurdan 2 adet büyük boy pizza çıkıyor
  8. Dibini unladığınız borcam tepsiye ince açılan hamur kenarları yükseltilerek yerleştirilir
  9. Çatalla delikler açılır
  10. Üzerine domates sosu sürülür
  11. Kaşar rendesini de ekledikten sonra,biberler,sosis,sucuklar ve zeytinler yerleştirilir.
  12. Önceden 250 derece ısıtılan fırında 10 dakika pişirilir.
  13. Afiyet olsun.
PÜF 
  • Çok sıcak fırında 10 dakikadan fazla tutmayınız.Düşük sıcaklıkta kurur
NOT
Ben bu ölçülerle 2 tepsi yaptım.Diğerini dondurucuya kaldırdım.
İçerisine mısır taneleri de ekleyebilirsiniz.