6 Haziran 2014 Cuma

KAĞITDA LEVREK



                                                                 KAĞITDA LEVREK
MALZEMELER

  • 1 adet 500 gr levrek balığı
  • 2 adet orta boy patates
  • 1/2 limon
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 orta boy soğan
  • 5 dal maydanoz
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 yk zeytinyağı
  • deniz tuzu
YAPILIŞI
  1. Geniş yanmaz tavanın içerisine fırın kağıdını katlanma payı vererek yerleştiriniz
  2. Yıkanmış ve tuzlanmış balığı kağıdın ortasına alınız
  3. Soğanı halka şeklinde ve maydanozları bütün olarak balığın içerisine yerleştiriniz
  4. Patatesleri soyup ortadan bölünüz.
  5. Biberlerin çekirdeklerini çıkarınız.
  6. Limonları dilimleyiniz.
  7. Patatesleri,biberleri tuzlayıp balığın yanına yerleştiriniz
  8. Limon dilimlerini ve defne yaprağını balığın içine yerleştiriniz.
  9. Zeytinyağını balığın üzerine dökünüz
  10. Pişirme kağıdının  kapatınız
  11. Tavaya kapat kapatınız
  12. Kısık ateşte 20 dakika pişiriniz
NOT
Pratik bir şekilde ocağınız batmadan pişirilir.
Siz bu arada salatanızı hazırlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN