29 Haziran 2014 Pazar

SALATALIK TAÇLI YOĞURTLU BULGUR

                                              SALATALIK TAÇLI YOĞURTLU BULGUR
MALZEMELER

  • 2 adet orta boy salatalık
  • 1 sb ince bulgur
  • 2 sb yoğurt
  • 2 adet taze soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 6 yaprak fesleğen
  • 4 diş sarımsak
  • tuz,pul biber
YAPILIŞI

  1. Borcama streç flim yayınız ( üzerini kapatmak için fazlaca kesiniz)
  2. Salatalıkları soyup verevine doğrayınız.
  3. Yuvarlak borcamın kenarlarına sıralayınız
  4. İnce bulguru yoğurtla karıştırınız.
  5. Soğanları ,fesleğenler ve biberleri ince doğrayınız
  6. Sarımsakları havanda tuz ile eziniz
  7. Yoğurtlu karışıma karıştırınız.
  8. Tuz ve damak tadınıza göre pul biber ekleyiniz.
  9. Karışımı kabın ortasına yerleştiriniz.
  10. Üzerini düzeltiniz ve streç film ile kapatınız
  11. Buzdolabında 5 -6 saat dinlenmesi ve bulgurun yumuşaması için bekletiniz.
  12. Servis kabına ters çevirip servis yapınız
NOT
Sunumu ve lezzeti güzel oluyor.Denemenizi tavsiye ederim.
AFİYET OLSUN